Plasthotet oroar Hoyzer Girlz

När Korpen släppte den preliminära serieindelningen var det många i Svarta Gamens lag som lyfte på ögonbrynen. Girlzen blev något överraskande uppflyttade en division, samtidigt som de kan komma att tvingas spela på plastgräs.

Korpen har äntligen släppt spelprogrammet inför året säsong. Girlzen kommer att fortsätta spela på onsdagar men i övrigt är det få saker som är detsamma. Tjejerna gjorde trots en något trög start en bra säsong i 2:an. Det gick upp och ner i spel och resultat men i slutändan hamnade de på en ärofylld fjärdeplats i en jämn serie.

När så spelprogrammen släpps visar Korpen sig från sin mest överraskande sida. Girlzen har fått ta ett stort kliv upp i division 1 där de får möta en del nya ansiktet men även några bekanta från förra säsongen. Tabellettorna Jantelaget har fått komma upp i elitdivisionen men tvåorna FCQ lyser med sin frånvaro. Istället är det inte mindre än tre lag från mittenskiktet i förra årets 2:a som drar sig upp till 1:an. Dessa är The Balls, Heineken och Runa BK.

O grus, sköna grus!

Således en viss trygghet i en annars ganska omtumlande början på säsongen. Inte minst på grund av att man nu lämnar Skarpnäcks sportfält och istället börjar spela på Västboda BP i Farsta. En misstänker att etablissemanget Piloten kommer att bli besvikna när Girlzen lyser med sin frånvaro på onsdagskvällarna.

Det som dock upprör och skapar mest oro i leden är underlaget i Västboda. De hårdföra grusälskarna som Svarta Gamens tjejer består av kommer denna säsong att se sig besegrade av plastgräsets smitta. Frågorna hopar sig, kommer man behöva börja träna på konstgräs för att lära sig underlaget? Kommer fansen svika? Vad kommer hända med skrubbsåren?