Svarta Gamen ruvar på hämndens ägg

På torsdag är det äntligen dags för Hoyzer Boyz att kliva in i hetluften igen. Efter fiaskot i fjolårets seriespel suktar laget efter återupprättelse på såväl individuell som kollektiv nivå. Redaktionen har kollat upp årets motstånd som är en intressant blandning av nytt och gammalt.

Redan efter slutomgången den åttonde oktober ifjol var det många Svarta gamar som började ruva på den gruvliga hämndens ägg. 2012 års seriesegrare hade klappat igenom tämligen grundligt och slutade efter dramatik i slutomgångarna näst sist i division 4. Sorgeperioden tog längre tid för vissa än för andra att bearbeta, men på torsdag är det hög tid att inleda Operation Återupprättelse!

Hoyzer Boyz sportchef Bjørnar Berger kommer få jobba dygnet runt för att spika den trupp som ska reparera lagets stukade heder. Redan då det stod klart att laget i sista omgången trillat under strecket lär Berger ha höjt rösten på bästa Lennart Johansson-manér (dock med norsk brytning) och rutit nåt i stil med ”Inte en jävel lämnar!” för att uppbåda det lag som spelat ner Hoyzer i botten att stanna och revanschera sig. Både för sin egen och för klubbkollektivets skull.

Ryggraden av laget är således intakt, men den stora frågan kvarstår om vem som ska göra målen. Fjolåret var den målsnålaste säsongen någonsin och i nuläget är det inte klart om någon av Hoyzer Boyz målkungar från de tio säsonger klubben existerat har kritat på för en säsong till. Det enda renodlade nyförvärvet finns i Johan Wikström som dock snarare får ses som en rivig kantspelare än en renodlad striker.

Formkurvan är i vanlig ordning högst osäker. Förvisso har försäsongen varit längre än sist det begav sig, men laget har ändå bara hunnit med en träningsmatch. Det blev uddamålsseger mot Partizan Sthlm som dock är ett lag ur lägre divisioner som Hoyzer Boyz normalt borde slå nio gånger av tio.

På torsdag den 24 april kl 18.15 är det dags att få ett första svar på frågorna som hopar sig inför en ny säsong, närmare bestämt den tionde i Korpen för Svarta Gamens lag. Hoyzer, nästjumbon från division 4, ställs mot jumbon från division 3: RAB. Redaktionen har i vanlig ordning scoutat motståndarna i serien och konstaterar att det kan bli tufft, intressant och spännande också i år.

RAB
Hoyzers premiärmotståndare är det enda lag som kommer från en högre division, närmare bestämt trean, där de dock slutade sist. Det kan å ena sidan tyda på ett lag på dekis, å andra sidan på ett lag som likt Hoyzer haft en pissig säsong och är sugna på att revanschera sig.

Ta En Kaka Stefan
Hoyzer delade division med TEKS 2013 som vi dessförinnan också stött på så sent som 2007, då kakmonstrena i de avslutande omgångarna tog över en vakant plats i division 14. De var faktiskt det enda lag Hoyzer Boyz knyckte poäng av i bägge mötena ifjol, med en oavgjord och en seger. TEKS kunde ändå passera Svarta Gamens lag i sista omgången och tog till slut femteplatsen i div 4.

San Marino
Det blir tredje säsongen tillsammans med de rosa-svarta. 2012 tog de silverplatsen efter Hoyzer Boyz där lagen vann varsin match mot varandra. Ifjol vann lagen varsin match, men San Marino slutade till slut en placering för Hoyzer i tabellen.

Nyköpings FCHC Boys
Nyköpnig lär tillhöra ett av topplagen i serien, då de vann division 5A 2013. Seriesegrare brukar allt som oftast prestera bra om de inte som Hoyzer flyttas upp flera divisioner och matchar det med kass matchform.

Joy Division FC 
Slutade strax bakom Nyköping i division 5A och lär bli att räkna med i toppen också i år. Nyköping och Joy Division ruvar på någon sorts långvarig ärkerivalitet som kan bli en extra krydda i serien.

Allihopa
Det finns inga uppgifter om Allihopa ifrån fjolåret, men det har tidigare funnits ett Allihopa som spelat relativt högt upp i Stockholms norra seriedivisioner.

Übermensch FS
Det finns knapphändiga uppgifter om hur intresserad Nietzsche var av fotboll och inte särskilt mycket mer om detta lag mer än att de slutade treor i division 5B ifjol.

Liksom de senaste åren spelas matcherna på Hökarängens grus, ett par snedsparkar från stamhaket Mickel Räv, torsdagskvällar. Väl mött!