Uddamålsförlust i premiären för Girlzen

Våren är här på riktigt och äntligen har 2014 års serie startat! Girlzen gjorde under onsdagkvällen årets första match på Västboda BPs konstgräs, ny plan med nytt underlag. Inför matchen såg det ut som om tjejerna skulle få spela utan avbytare men bara timmar inför matchstart hade folk lyckats styra om sina scheman och en 11 man stark trupp stod redo att inta plastmattan.

Hoyzer tog snabbt kontrollen och lade hård press på Sörskogens Finest. Dock fick matchen en tråkig vändning när Sörskogen i en snabb kontring tursamt får in bollen i det Hoyzerska målet. Trots detta hölls gamhuvudena högt och tjejerna fortsatte att styra spelet. Kvitteringen kom när nyförvärvet Theres Berglund kliver upp från sin backposition, får en pass vid mittcirkeln och utan något som helst motstånd får glida upp mot målet och en bra bit utanför straffområdet slå in en hård bredsida i motståndarnas mål.

Pressen på Sörskogen fortsatte men i ett förvirrat ögonblick i det Hoyzerska straffområdet slinker ytterligare en boll in bakom Helena Malm som tagit på sig de symboliska målvaktshandskarna. Strax därefter blåser domaren för halvtid. Trots ett resultatmässigt underläge kände Girlzen att de fortfarande hade matchen i sin hand.
Andra halvlek fortsätter starkt med flera snygga uppspel, väggpassningar och kreativa löpningar. Sörskogen har många bra spelare men inte lika bra samspel som De Svarta Gamarna.

Efter många kamper i motståndarnas straffområde får den löpstarke Malin Sahlin ett klockrent läge och lägger ett långskott över Sörskogens målvakt in i nätet.
Ställningen 2-2 eldar på Hoyzer ytterligare. Sörskogen har svårt att ta sig förbi ett positionssäkert och taggat lag. Till det styr Helena Malm tydligt från målområdet och snacket på planen är konkret och postitivt.

När så Sörskogen får en hörna tappar Gamarna kampen om luftrummet och Sörskogen nickar in 3-2 vilket står sig till slutsignalen. Tråkigt med en förlust men 2014 års trupp visar stor potential. Trots många nya ansikten verkar tjejerna redan ha lagt grunden i samspelet. Om tjejerna bara får koll på plastmattan och får till avsluten kan 2014 bli en säsong väl värd att minnas.