Berger om läget i laget

Efter blott två serieomgångar har tabellen inte riktigt hunnit sätta sig, men likväl är det nuvarande serieledarna Übermench FS som står på tur för Hoyzer Boyz. På pappret ska det således vara det tuffaste motståndet hittills, så det är upp till bevis för ett skadehärjat Svarta Gamens lag.

Förra veckan tappade Hoyzer Boyz en ledning till förlust på ett par ödesdigra minuter i andra halvlek av matchen mot TEKS. Inte kommer det bli lättare att ta poäng då tabellettorna Übermench står för motståndet, ett lag som vunnit båda sina matcher utan att släppa in ett mål. Helt klart en utmaning för ett Hoyzer där hittills Anton Knopff är enda spelare med nätkänning efter sina tre fullträffar. Hoyzerveteranen Bjørnar Berger är medveten om att laget inte kan kosta på sig brända jättechanser och billiga misstag som i de tidigare matcherna om det ska bli poäng ikväll, men ser med stor tillförsikt på drabbningen.

Det blev en snöplig förlust senast. Vad ska ni ändra från den matchen?
– Jag tycker vi gör en rätt bra match och det är mest tillfälligheter som gör att vi inte får med oss minst ett poäng. Den här matchen måste vi ha en plan för hur vi tacklar hög press mot oss i uppspelsfasen. Och sen måste vi vara bättre på att försvara oss mot kontringar.

Match mot serieledarna ikväll. Vad tror du på för matchbild?
– Jag har inte sett dem spela, men det är ju klart att vi måste vara med från första spark på bollen för att få poäng.

Hur löser ni skadesituationen i laget?
– Vi har en bred trupp och ett spelsystem vi har kört rätt länge, så jag tror absolut rätt många kan köra någon match på en ovan position.

Ni saknar fortfarande en utpräglad anfallare. Tankar om det?
– Nu har ju båda Andreas (Backlund) och Daniel (Ek) spelad bra på topp, fast det är klart att Ola (Wiklander) och Klas (Jonsson) har lite spetskompetens framför mål som är svår att ersätta.

Vad vill du se mer av i Hoyzer Boyz jämfört med tidigare matcher?
– Mer rörelse utan boll och lite rakare på mål. Sen att vi ligger lite närmre i markeringar och press.

Törs du tippa resultatet?
– Jag tror det blir en jämn match, med en uddamålsvinst åt Svarta Gamens lag!

Hoyzer Boyz vs. Übermensch FS
Tor 15 maj kl 19:45
Hökarängens BP