Bitter förlust för Hoyzer Boyz

Innan torsdagskvällens match mot Ta En Kaka Stefan låg Hoyzer Boyz överst på tabellen i division 4 söder. Frågan var om dom ville klara att skaka av sig dom dårliga resultaten från helgens europaspel och hitta tillbaks till spelet från premiärmatchen. Coach Anton måtte rokera endel på laget innan kvällens drabbning. Hård matchning under helgens Skrubbsår turnering på Åland gjorde att två av backene från premiären var ute med skador, samt att Marco var ute med en förkylning. Fortfarande står också laget utan några ordinarie anfallsspelare då kontraktsförhandlingarna inte är avslutat.

Men när matchen väl kom igång, visade Hoyzer upp sig med samma fina spel som i första matchen. TEKS började lite avvaktande och Hoyzer rullade boll. En rörlig och snabb Daniel Ek kom till skott vid ett par anledningar och defensivt var laget kompakt. Fast efter ett tag kom TEKS mer in i matchen, dom pressade högt och gav inte våran backar tid att rulla bollen. Det blev tydligt att lagen var rätt jämna, och att om Hoyzer skulle ta hem segern måtte dom kämpa hårdt för varje boll.

Sen får Hoyzer en hörna. Alex slår in bollen mot första stolpen där Anton kämpar sig in mellan två motståndare och nickar bollen kontant i nätet. Det var Antons tredje mål på två matcher och bland publiken pratar man om Hoyzers första hörnmål på två år. Omgången rullar på med några möjligheter till båda lagen, men Hoyzer ligger rätt i sina positioner och sparkar bollen långt bort när man är i trängta lägen. Det känns som man har kontroll.

Andra omgång börjar som första slutade. Fast snabbt ser man att TEKS tar över mer och mer. Hoyzer orkar inte springa like mycket, man tappar positioner och man tappar bollen i mittfältet. TEKS visar att dom är snabba och farliga på övergångar och kontringar. Och det är på en snabb övergång som dom gör mål. Back och mittfält kommer inte in i bollhållar snabbt nog. Ett pass in i fältet, lite fram och tillbaks och till slut sätter TEKS bollen i mål. Besvikelsen är stor bland Hoyzers spelare och supporters.

Efter målet faller Gamens gäng lite ihop. TEKS har övertaket på spelet, håller högt press och Hoyzer har det rätt tungt att hitta luckorna. Så i ett Hoyzeranfall där man presser upp med nästan alla, kommer en kontring. Hoyzer har en i försvar och TEKS kommer med två. Det går snabbt ner vänsterkanten och man hinner inte hem med flera spelare innan passningen kommer framför mål och TEKS gör sitt andra för kvällen.

Det står 5 minuter kvar och TEKS lägger sig lågt i plan. Hoyzer hittar ny kraft och skapar några rätt vassa möjligheter och TEKS provar kontra. Men det blir inte mer mål och häller ingen poäng för Svarta Gamens Lag.