Hoyzer Boyz räds inte serieledarna

Säsongen 2014 är i full gång för Svarta Gamens lag Hoyzer Boyz. Efter floppen förra året ligger fokus på att hitta tillbaks till det vägvinnande spel som tog laget till serieseger i förrfjol. Lagets kapten Carlis Fridlund tycker att man är på rätt spår.

En vinst och en förlust såhär långt. Vad tycker du om Hoyzer Boyz säsongsinledning?
– Jag tycker att vi ska vara nöjda med spelet men inte med poängen. Men det är ett klart fall framåt jämfört med fjolåret då det kändes att vi inte alls var samspelta eller ens i närheten av att skapa så mycket framåt som vi faktiskt gjort i de här två matcherna. Det är samtidigt bra att vi inte blir för mätta och övermodiga. Första matchen blev det lite för enkelt i och med att RAB spelade helt utan press i uppspelsfasen och senast var vi tvungna att höja oss, vilket vi gjorde stundtals, men tyvärr inte hela vägen.

Du var fullkomligt rasande efter uddamålsförlusten senast. Vad hände?
– Jag tappade huvudet lite där, ja. Men jag var fruktansvärt besviken på hur matchen utvecklades och på mig själv. Vi hade bra kontroll på matchen efter ledningsmålet och släppte inte till mycket i andra halvlek heller. Men vi ville nog göra ett till mål lite väl mycket och där blev jag själv alldeles för het och kunde inte låta bli att sticka in i en fin yta och hoppas på en passning snett-inåt-bakåt. Istället tappar vi både boll och markeringar och åker på en spelvändning till ett kontringsmål. Jag skulle ha varit kall och säkrat hemåt, helt enkelt!

– Det är klart att de får energi av sin kvittering samtidigt det är tungt för oss att tappa i ett läge där det känns som att vi är närmre 2-0 än vad de är att utjämna. Men vi fortsätter att ligga på och åker på en till kontring som verkar rinna ut i sanden, men de har lite flyt och vi ett par mindre bra ingripanden. 1-2. Bittert. Vi ville kanske lite för mycket och borde ha spelat smartare, vilket min misslyckade offensiva utflykt fick symbolisera.

Vad tycker du om matchen såhär i efterhand då?
– Bortsett från tappet i andra halvlek var det en okej match, där vi stundtals spelade riktigt bra. Alex inspel och Antons avslut vid målet är fantastiskt och sen har vi rätt många andra bra chanser att utöka. Men vi måste vara bättre på att förvalta våra lägen! Vi missar öppet mål, flera bra chanser, har lite oflyt med studsar, tappar bollen i olyckliga lägen och måste värdera situationerna bättre och spela rakare för att komma till avslut. Det vore bra om vi kunde få igång några fler målskyttar också, även om det såklart är bra att Anton kommit igång som den målskytt vi saknade förra säsongen.

Uppenbarligen lider lite av att inte ha någon ordinarie anfallare. Hur är egentligen situationen med målskyttarna Ola Wiklander och Klas Jonsson?
– Jag vet inte hur förhandlingarna förlöper, om de har strandat eller om det går framåt. Men det är klart att jag hemskt gärna både vill se Ola och Klas i Hoyzer Boyz. Med dem i form och inspelade i laget tillför de en dimension och spets som gör att vi vinner såna jämna matcher som den mot TEKS.

På torsdag är det match mot serieledarna Übermench. Tankar inför det?
– De verkar ju ha gått starkt såhär långt och har inte släppt in några mål. Vi måste spela riktigt bra på alla positioner för att ta poäng. Så länge vi orkar springa och ge varandra alternativ har det sett bra ut, men nu senast blev det lite väl ofta våra gubbar hamnade i passningsskugga och de fick utdelning för sin höga press. Sen måste vi släppa bollen snabbare när vi har läge till det. Men det kommer. Coach Knopff har fått in mycket bra rutiner i lagspelet och så länge vi mäktar med att följa det så kommer poängen att trilla in. Jag tror att laget kommer att bevisa det mot serieledarna på torsdag.

Det snackas om att du avstått träningar och inte kommer att spela på torsdag. Varför?
– Jag petar mig själv efter insatsen senast… Nej, men utan att avslöja för mycket så har jag en del problem med kroppen som tvingar mig till vila på obestämd tid. Jag har spelat med smärtor rätt länge nu och det passar min spelstil synnerligen dåligt att känna att jag inte kan gå in hundra procent i alla situationer. Det går inte att vara försiktig och hålla igen på den här höga nivån i dagens korpfotboll.

Hoyzer Boyz vs. Übermensch FS
Tor 15 maj kl 19:45
Hökarängens BP