Hoyzer gjorde Übermench mänskliga

Ett ganska manfattigt Hoyzer Boyz slöt upp på Hökarängens grusplan för att ta sig an serieledarna och självutnämnda övermänniskorna i Übermensch FS. Inledningsvis vad det också en anstormning utan dess like. På ca 2 minuter hade den för dagen 39 minuters spelade John Hollingworth blivit stämplad, snärtad i ansiktet och nedsparkad utan att Hoyzer haft bollen på offensiv planhalva.

Dock var det faktiskt Hoyzer som fick det första riktigt farliga läget då den för dagen fenomenale Hollingworth bröt, spelade fram Alex Dita som helt friställde den vindsnabbe Daniel Ek. Skottet dock okaraktäristiskt mitt på målvakten. Därefter återgick matchen till sin tidigare form. Hoyzer med en fullständigt bergfast mur av kött och blod försvarade sig lågt och stoppade alla försök till inspel på ett lysande sätt.

Strax innan halvtid kom så Hoyzers andra anfall, det resulterade i en hörna som slogs med klinisk precision av Johan Wikström som träffade mitt på Andreas Backlunds panna, målvakten chanslös och 1-0 Hoyzer var ett välförtjänt faktum.

Efter halvtid gjorde Hoyzer precis vad de pratat om under vilan. De gick ut, parkerade bussen precis framför eget mål och bara kontrollerade den sista halvleken på ett sätt som skulle fått Mourino att bli avundsjuk. Några få skott lyckades slinka igenom försvaret, men då stod den hoyzerske målvakten Johan Javelius för reflexräddningar av den högre skolan.

När domaren, som till synes ville ha ett oavgjort resultat, först meddelade att en offensiv inspark för motståndarna skulle vara det sista som hände, förlängde han övertiden till att också innefatta den efterföljande hörnan och sedermera även nästkommande inspark, så trodde nog motståndarna att de kvitterat, men nicken smet någon decimeter utanför stolpen och Übermenschen fick se sig i allra högsta grad mänskliga. Det är mänskligt att fela.

Några som dock var nästintill var helt felfria var det hoyzerska laget som visade karaktär, disciplin och kämpaglöd utan dess like. På torsdag blir det en ny prövning för Hoyzer Boyz i sexpoängsmatchen mot de nya serieledarna Nyköping, som vunnit alla sina matcher hittills.