Hoyzers segernickare inför toppmötet

Hoyzer Boyz detroniserade i förra veckan dåvarande serieledarna Übermench och när de ikväll möter de nya tabellettorna Nyköpings FCHC Boys hoppas Svarta Gamens lag på ytterligare en snål seger.

Serieledarna Nyköping har gjort vad som krävs för att vinna sina matcher såhär långt, något som tabelltreorna Hoyzer Boyz vill sätta stopp för ikväll då lagen möts. Svarta Gamens manskap gjorde inte om misstagen från matchen mot TEKS utan spelade disciplinerad catenacciofotboll mot bollskickliga Übermench och lyckades för andra matchen i rad göra ett nickmål på en fast situation.

Andreas Backlund skallade dit säsongens första kasse då den som bäst behövdes. Hoyzernytt tog ett snack med segerskytten som har än större ansvar på sina axlar ikväll eftersom lagets tremålsskytt Anton Knopff tvingats lämna återbud till toppmötet.

Det måste ha varit skönt med en kämparseger efter det onödiga tappet mot TEKS i andra omgången?
Fantastiskt, vilken laginsats! Skönt att se att Hoyzer kan parkera bussen och grinda ut en uddamålsseger.

Äntligen fick du sätta en kasse, som också visade sig bli matchavgörande. Berätta om målet!
Du vet Zlatans citat om hur han fintade höger, vänster, höger, sen gick försvararen och köpte korv? Lite så, fast jag behöver bara gå vänster, höger. Fast utan boll då… Men väl omarkerad var det inte så svårt. Johans hörna var perfekt, var bara att sätta dit skallen.

Vad tycker du om lagets insats i sin helhet?
Näst intill perfekt. Har nog aldrig sett Hoyzer spela med ett så disciplinerat zonförsvar. Vi avvaktade och förflyttade oss som ett lag när motståndarna försökte rulla runt på kanterna och väntade till rätt lägen att gå ihop och pressa bollhållaren. När vi hade bollen försökte vi rulla runt och börja om från backarna när vi körde fast, inte bara satsa allt framåt. Vi lyckades spela så som vi säger att vi vill spela helt enkelt.

Något du vill ska förbättras?
Man kanske kan önska lite mer skärpa i anfallen, men i ledning mot ett tekniskt bättre lag som trycker på är det helt rätt att fokusera energin på att försvara. Vi brukar ju annars inte ha så kalla nerver vid en uddamålsledning och i princip kontra bort oss själva.

Nästa match blir ett toppmöte mot nya serieledarna Nyköping, som vunnit alla sina matcher. Vad tror du om Hoyzers chanser?
Jag har inte sett dem spela, men tittar man till deras motstånd hittills tror jag deras svit ser bättre ut på pappret än vad den är. Uddamålssegrar mot nedre halvan av tabellen imponerar inte. Om bara Übermensch går på en nit så skålar vi för att ha tagit tillbaka förstaplatsen ikväll!

Man kan nästan tro att hybrisen hittat tillbaks till Svarta Gamens lag – är vi rentav ett lag för serieseger i år?
Jag kan inte se något som talar emot det. Jämna år är Hoyzers år!

Nyköpings FCHC Boys vs. Hoyzer Boyz
Tor 22 maj kl 20:30
Hökarängens BP