Coach Knopff om Hoyzers säsongsinledning

Med säsongen fyra omgångar gammal har det blivit ömsom vin ömsom vatten för Hoyzer Boyz. Nytillträdde spelande tränaren Anton Knopff ser ändå många positiva tendenser och framhäver att laget är bättre och har roligare både på och vid sidan av gruset än ifjol.

Trots två tunga uddamålsförluster och inte direkt sprudlande målskytte råder ett förväntansfullt lugn i Hoyzer Boyz. Poängskörden är åtminstone 50-procentig och till skillnad från ifjol har man börjat hitta tillbaks till det grundspel man vill bygga ifrån. Coach Anton Knopff menar att laget fortfarande har mycket att jobba med, men ser bara hur det kan bli bättre med ett starkt fundament. Hoyzernytt bytte ett par ord med lagets nye huvudtränare.

Vad tycker du om Hoyzers säsongsinledning?
– Det har märkts att Hoyzer som klubb har slickat såren och gått in med ett tydligt mål att finna gemenskapen och glädjen igen, vare sig det kommer från vinster eller bara fotbollen och kulturen i sig. Med två vunna och två förlorade har vi varit ett lag som stundtals visat vad vi kan och stundtals återgått till lite mer oinspirerat fotbollsspelande. Men om det är någonting som jag tar med mig så är det att man genomgående ser ett Hoyzer Boyz som växer och blir starkare sin andra säsong i division 4.

Du är ju ny som spelande coach – hur har det fungerat?
– Kort och gott så innebär det att man inte har samma möjligheter till förändringar i matchen. Det innebär att vi måste ha en tydlig gemensam strategi, vilket också kräver mer av alla spelare i laget.

Berätta lite om de idéer du vill försöka få in i laget.
– It’s all fundamentals baby. Det handlar om att nöta bollmottagningar, skott och passningar tills vi inte vet vad vi heter. Ju starkare fundament ju högre tempo kommer kunna hålla i matcherna. Sen har väl få undgått tjatet om den där ”jävla diamanten”.

Liksom i fjol är målskyttet lite av ett sorgebarn i Hoyzer, även om det gått bra för dig. Vad ska ni jobba med där?
– I min värld har bra målskyttar en kombination av form, vilja och lugn. Om vi fortsätter försätta oss i bra lägen genom att lära oss förflytta vårt stundtals eminenta passningsspel upp i plan kommer vi få lägen. Mer lägen ger mer trygghet, mer trygghet ger mindre träben.

Ser du några andra detaljer du vill ändra eller förbättra i ert nuvarande spel?
– Lugnet, ibland beter vi oss inte som om vi förtjänar att vara där vi är. Act like you’ve been there before.

Vad ska Hoyzer Boyz jobba med på träningarna över speluppehållet och fram till sexpoängsmatchen mot San Marino?
– Det är ett fortsatt nötande av de grundläggande aspekterna som gäller. Det finns inga mirakelkurer i korpfotboll och vi tränar på vårt sätt. Vi ska bli bättre varje dag på träning och vi ska fortsätta vara det lag som spelar med ett leende på läpparna och andan i halsen.