Tunga avbräck i Hoyzer Boyz

Svarta Gamens herrlag vill ha häng på topplagen inför höstsäsongen, men då krävs vinst i de två återstående omgångarna innan sommaruppehållet. Till torsdagens viktiga sexpoängsmatch mot San Marino saknar man dock såväl målvakt som målskyttar.

Hoyzer Boyz har efter fyra omgångar tagit sex poäng av tolv möjliga, med mersmak. Bakåt har det sett relativt bra ut, men liksom ifjol lider man lite av avsaknad av idéer för den sista fjärdedelen. Det skrala målskyttet har tidigare avhandlats och det är bara de två lagen under strecket som mäktat med färre nätkänningar. Till matchen mot San Marino saknas dessutom serieinledningens enda målskyttar Anton Knopff och Andreas Backlund. Som om inte det var illa nog får laget dessutom klara sig utan den reslige burväktaren Johan Javelius. Trion har nämligen på något märkligt vis lyckats dubbelboka sig lagom till säsongens såhär långt viktigaste match och till råga på allt mitt i den årliga Hoyzerveckan!

Det blir helt enkelt upp till lagkamraterna att visa vad de kan. Både i offensivt straffområde och mellan stolparna i det egna. Hoyzer Boyz måste steppa upp sig ordentligt i offensiven jämfört med uddamålsförlusten mot Nyköping. Mittfältet måste bli mycket mer delaktigt i anfallsspelet och hålla högre intensitet när laget äger boll. Självklart var det tufft i matchen mot serieledarna, då mycket man tvingades bränna mycket ork med kamp på defensiv planhalva, men med en så pass bred trupp måste bytena komma snabbare. Det man inte har i lungorna och benen får man ha på bänken!

Motståndarna San Marino har delat serie med Hoyzer de två föregående säsongerna och det brukar alltid bli täta matcher. Både i fjol och i förrfjol vann lagen varsitt möte. Inför den femte omgången skuggar San Marino Svarta Gamens lag på en femteplats med en poäng mindre inspelad. Hoyzer Boyz måste ligga lite högre för att vinna kampen om mitten och samtidigt se upp med San Marinos snabba spelvändningar, där de brukar ha en eller ett par kvicka och inte helt otekniska spelare på lur. Sedan ser vi på Redaktionen gärna mer kurage kring motståndarnas straffområde. In i boxen och stångas, våga ta avslut, samt mycket rörelse för att ge alternativ och skapa ytor både för egen skull och medspelares!

Det är som sagt Hoyzerveckan, så det väntas storpublik till matchen. Avspark är kl 19.00 på Hökarängens grus. Därefter blir det lämmeltåg till stamhaket och nya huvudsponsorn Mickel Räv för inmundigande av läckra maträtter och malthaltiga drycker. Låt oss säga Segeröl!