Kollektivkris i Hoyzer

Årets upplaga av Hoyzerveckan ser ut att gå mot deltagarrekord – rekord i lägst antal deltagare alltså. Hittills har ungefär 10% av klubbens cirka 50 medlemmar deltagit i eller anmält sig till veckans aktiviteter. Frågan är om klubben som så ofta slår sig på bröstet för att vara större än en korpfotbollsklubb är på väg att bli lite mindre.

I veckan firas den årliga Hoyzerveckan. Det är Hoyzers årliga institution för att fira och bygga ett starkt och långsiktigt lagkollektiv genom olika typer av samkväm. Bland annat går dam- och herrlaget på varandras matcher och efter träningarna samlas man för att dricka valfri återhämtningsdryck och umgås lite mer.

Men årets upplaga av Hoyzerveckan har hittills inte varit någon styrkedemonstration från det hoyzerska kollektivet. Efter måndagens träning infann sig endast fem spelare på krogen, som ligger ett stenkast bort. Och tisdagens rundpingisaktivitet lockade endast fyra Hoyzers.

Framåt ser det heller inte särskilt just ut, inför kvällens Girlz-match har endast två Boyz anmält att de kommer vara på plats för att heja fram svarta gamens lag.

– Tja, man kanske får acceptera att Hoyzer inte är mer än ett vanligt korplag nu för tiden, säger en anonym källa till Hoyzernytt.

– Det är väl antagligen så att många har mycket att göra, men helt bra känns det ju inte. Ett starkt kollektiv utanför plan är ju det på plan också, säger ytterligaren en källa.

Fredagens Grillkväll har hittills lockat flest anmälningar, men ungefär fyra femtedelar av klubbens cirka 50 aktiva har fortfarande inte reagerat på inbjudan. Om Hoyzerveckan kommer locka fler deltagare eller bli en av de sämst besökta i klubbens historia återstår att se.