Hoyzer Boyz vill bjuda på fotbollsfest

Det är dags att runda av vårsäsongen! Hoyzer Boyz ställs mot Allihopa nu på torsdag och måste resa sig efter en svidande förlust mot San Marino. Tre poäng här och man kan släppa debaclet och ta spelledigt med ett riktigt okej facit. Men för detta krävs det såklart helt andra takter än senast!

Efter förra veckans klena insats är det tid för återupprättelse för Svarta Gamens lag mot tabelljumbon Allihopa. Seger är såklart det enda som gäller, men då krävs ett helt annat Hoyzer än det som underpresterade mot San Marino. Detta avser inte nödvändigtvis andra spelare, utan att alla steppar upp sig ett par steg, både individuellt och i lagspelet. Det gäller framför allt att vara lika noggranna i defensiven som laget visat mot bättre motstånd att man kan vara, för målskyttet har ju knappast varit sprudlande såhär långt. Kanske kan det lossna på torsdag.  Allihopa ska dock trots sitt prekära tabelläge och lökiga lagnamn inte underskattas – de både gjorde mål och tog poäng mot San Marino, vilket Hoyzer som bekant misslyckades fatalt med.

Förutom just målskyttet har närkampsspelet har varit något av vårens stora sorgebarn. Hoyzerspelarna har med några få undantag tvekat att ta för sig i bollduellerna vilket gett motståndarna ett onödigt övertag i matcher som stått och vägt. Här finns en hel del att hämta, för sällan har ett Hoyzerlag spelat så snällt och försiktigt som Hoyzer Boyz anno 2014 och laget har låtit motståndarna komma ur de flesta närkamper (om man ens kan kalla dem det) med bollen under kontroll. Hetare vilja, lite elakare och mycket smartare. Motståndarna ska inte utan hård uppvaktning få vända med boll och det är ingen katastrof att dra på sig en frispark i ett taktiskt riktigt läge. Det ska göra lite ont att möta Hoyzer!

Det är svårt att säga något säkert om Allihopa, mer än det uppenbara att de verkar har vissa problem med defensiven. Med tolv insläppta mål på fyra matcher (och dessutom en WO) är det såklart läge att utmana dem ordentligt och ta initiativ framåt. Hoyzer har å sin sida haft problem att få upp tempot i de matcher eller spelsekvenser där man varit spelledande, vilket också var tydligt i inledningen av torsdagens match. Det saknas kyla och precision när man försöker spela boll inom laget på offensiv planhalva och alltför ofta utmynnar bollinnehavet i chanspassningar eller dåligt avvägda inlägg. Hoyzerspelarna kan nog räkna med lite mer tid med bollen, men det betyder inte att man ska dra ner på tempot och bli stillastående, för tillåter man motståndarna att hela tiden samla sig ger ett sådant spelövertag väldigt lite. Här finns det detaljer som kan förbättras avsevärt och coach Knopff styrde, ställde och gnuggade detaljer på måndagens välbesökta träning där spelarna såg taggade och spelsugna ut.

Lyckas bara Svarta Gamens förkämpar skaka av sig nesan, skärpa sig ett par grader och hitta ett vägvinnande spel ska det nog kunna bli en riktigt rolig torsdagskväll på Hökarängens grus. Dra med dina vänner på vårens sista match! Korvgrillning och ölförsäljning vid sidlinjen planeras och vädrets makter ser av allt att döma ut att ämna behaga oss. Därefter nalkas såklart Mickel Räv och öppningsmatchen i fotbolls-VM mellan Brasilien och Kroatien! Fotbollsfest? Självklart!
Allihopa vs. Hoyzer Boyz
Tor 12 juni kl 19.45
Hökarängens BP