Girlzen krossade Heineken

Bättre sent än aldrig och nog har segerns sötma smakat i dagarna sju! Lagom till onsdagens drabbning kan vi publicera referatet från förra veckens triumf för Hoyzer Girlz. Tara Svensson ger sin bild av 2-0-segern mot Heineken.

Det pirrade ordentligt i Girlzens magar på Hoyzerveckans tredje dag. Frågorna var många: skulle Boyzen visa sin lojalitet och komma och heja fram Girlzen till vinst? Skulle jag klara den svåra uppgiften att agera målvakt? Skulle den mycket lilla tjejen med glasögon i Heiniken vara med denna match? Hon som var så jäkla kvick. Till en början ekade supporterläktaren tom. Det kändes tomt i Girlzens hjärtan. Skulle Boyzen svika Girlzen även denna match!?

Ack så fel vi hade, för plötsligt, som en Sänk från ovan kom de, två mkt ståtliga herrar, dels Hoyzer Boyz målvakt Johan Javelius, dels den mkt trogna Hoyzersupportern Tim Segura. Senare anlände två till. Matchen var relativt jämn och från mitt perspektiv som målvakt var det en mycket spännande show vi bjöd på. Girlzens backlinje var nästan som en mur och jag kände mig trygg i buren. Första halvlek slutade 0-0 och jag drog en lättnadens suck att jag äntligen avverkat mitt första pass som målis.

Till andra halvlek beslutade jag mig för att fortsätta som målis. Den halvleken blev tuffare och jag fick ta många smällar. Men som det spänstfenomen som jag är var det inga större problem. I mitten av andra halvlek dundrade båda våra nya stars Malin Sahlin och Jessica Norberg in varsitt välförtjänt mål.

Bäst med matchen var Johans målisskola vid uppvärmningen, supportrarna, målen, backlinjen, att den mycket lilla tjejen med glasögonen inte var med, segerns sötma och sist men inte minst den välkylda ölen på Mickel Räv i Hökarängen. Matchen slutade 2-0 till Hoyzer Girlz.

Hoyzer Girlz vs. Runa BK
Ons 11 juni kl 19.00
Västboda BP