Dags för Hoyzer Cup 2014

Nu på lördag är det dags för den fjärde upplagan av Hoyzer Cup, Sveriges förmodligen enda grusturnering under sommartid. I år går tillställningen av stapeln där det hela en gång startade – på den natursköna ön Långholmen, som sig bör i skuggan av det gamla fängelset och avrättningsplatsen.

Liksom riktigt stora mästerskap som fotbolls-VM eller EM spelas Hoyzer Cup bara jämna år, för att inte bli lika urvattnade som hockey-VM. Sedan 2008 har cupen lockat gräddan av korpsverige kryddat med internationella inslag samt mängder med fans. Upplägget i år skiljer sig dock något från tidigare. Istället för att spela i två separata grupper kvalificerar sig de sex medverkande lagen genom att spela tre matcher vardera mot av lotten givna motståndare. Därefter sammanställs resultaten i en gemensam tabell där de fyra främsta spelar slutspel.

Cupmästare såväl 2010 som 2012: Hoyzer Boyz

Regerande cupmästarna Hoyzer Boyz fick en svår lottning då de inleder mot Fiumelago, serie- och träningsmatchbekantingarna som man haft väldigt svårt för under senare år, för att sedan möta försäsongsmotståndarna Partizan STHLM som säkert vill ha revansch för den uddamålsförlusten. Slutligen ställs man mot cupens internationella inslag MaPs från Finland, där gamle målvaktslegendaren Niclas Josefsson numer huserar. Hoyzer Girlz kan i egenskap av turneringens enda damlag få det tufft, men slår alltid bäst ur underläge. De kommer garanterat inte att ge bort något gratis och deras match mot träningsbekantingarna One Boys blir ett prestigemöte av derbykaraktär.

Mat och Hoyzers egen ”sportdryck” kommer att finnas att köpa under hela dagen (tag med kontanter). Vi hoppas på någorlunda god stämning, fint väder och törstiga och hungriga spelare och supporters. De första matcherna sparkar igång kl 10.00 och strax efter klockan tre väntas cupmästarna koras!

Hoyzer Cup 2014

Kvalspel (spelas 2×10 minuter)
10.00 Partizan STHLM – Hoyzer Girlz (Norra planen)
10.00 Hoyzer Boyz – Fiumelago (Södra planen)
10.30 MaPs – One Boys (Norra planen)
10.30 Partizan STHLM – Hoyzer Boyz (Södra planen)
11.00 One Boys – Hoyzer Girlz (Norra planen)
11.00 Hoyzer Boyz – MaPs (Södra planen)
12.00 Hoyzer Girlz – Fiumelago (Norra planen)
12.00 MaPs – Partizan STHLM (Södra planen)
12.30 Fiumelago – One Boys (Norra planen)

Semifinaler (spelas 2×15 minuter)
13.30 1:an – 4:an (Norra planen)
13.30 2:an – 3:an  (Södra planen)

14.20 Final (spelas 2×15 minuter)