Hoyzer Cup avgjord!

På lördagen avgjordes den fjärde upplagan av Hoyzer Cup och till skillnad från de två senaste gångerna var det inte Svarta Gamens lag som ogenerat lade beslag på mästartiteln i den egna turneringen. I stället blev det på förhand favorittippade Fiumelago som fick ta med sig Robert Hoyzers Pokal hem efter att ha vunnit finalen mot Partizan STHLM.

Av de båda Hoyzerlagen åkte Hoyzer Girlz, liksom MaPS från Finland, ut redan efter kvalspelet, medan regerande cupmästarna Hoyzer Boyz rök i semifinalen. Partizan STHLM tog revansch för uddamålsförlusten i kvalspelet och tvålade till ett slarvigt Hoyzer Boyz med hela 4-1. Liksom i seriespelet var ineffektiviteten framåt påtaglig för Svarta Gamens herrar, som efter en inledande 0-1-förlust mot Fiumelago vann sina kvalmatcher mot Partizan samt MaPS med samma siffror. Men med blott tre mål framåt vinner man inga cuppokaler, i synnerhet inte när man bjuder på enkla mål som i semifinalen.

Fiumelago ställdes mot One Boys i sin semifinal, men trots att lagen delat på poängen i kvalet var det aldrig något snack om saken: 7-0 skrevs slutresultatet till för de blåvita ynglingarna från Älvsjö. Hoyzer Boyz fick från sidlinjen bevittna vilka av Partizan STHLM och Fiumelago som skulle ärva deras cupmästartitel. Fiumelago kunde ta ledningen, men Partizan skapade nerv genom att kvittera. Dessvärre fick de svartvitrandiga inte spela länge på det oavgjorda resultatet innan Fiumelago tryckte in 2-1 vilket stod sig in i halvtid.

Fiumelago kunde spela på resultatet och när de satte sitt tredje finalmål orkade Partizan inte resa sig för att på allvar hota. När cupdagens sista slutsignal ljöd stod det klart att Fiumelago vunnit Hoyzer Cup 2014! Hoyzernytt gratulerar guldmedaljörerna och tackar alla medverkande lag som gjorde dagen till en fin fotbollsfest. 2016 siktar Hoyzer på att ta hem pokalen till gamboet igen.