Äntligen omstart för Hoyzer

Efter en lång och välförtjänt sommarvila är det så äntligen dags för omstart i fotbollsserierna för Svarta Gamens lag. Hoyzer Girlz sparkar igång höstsäsongen onsdag kväll och herrlaget på torsdagen. Det återstår att se hur uppehållet har påverkat formkurvan, för bägge lagen har viktiga matcher som torde ge en fingervisning om hösten skall gå i dur eller moll.

I helgen avgjordes Hoyzer Cup och Svarta Gamens lag ställde upp med både dam- och herrlaget. Nu blev det ingen ny titel, men liksom på måndagens välbesökta träning visades åtminstone prov på goda ambitioner och stundtals bra spel. På onsdag ska Hoyzer Girlz visa om de konserverat den goda form de hade inför sommaruppehållet då de ställs mot Thunderballs.

Girlzen började annars säsongen darrigt, blandade högt med lågt, men kom riktigt starkt på slutet och ligger för tillfället på en tredjeplats i tabellen, blott en poäng under det övre strecket. Hoyzer avfärdade onsdagens motståndare med solklara 5-1 i lagens första möte och får väl ses som förhandsfavoriter också denna gång. Seger där och Svarta Gamens damer är på allvar inblandade i toppstriden inför en spännande höst.

Hoyzer Boyz hade en ganska tuff vår, där man efter en lovande start tappade poäng i ett par matcher helt i onödan. Målproduktionen har varit det stora problemet, men i 0-4-genomklappningen mot San Marino vacklade även den annars så ramstarka defensiven betänkligt. Det finns fortfarande mycket att jobba med i laget och även individuellt borde spelarna kunna höja sig ett par nivåer. Förhoppningsvis sker detta redan till torsdagens sexpoängsmöte med Joy Division.

Kombattanterna är två av tre lag med samma poängskörd i tabellens mycket jämna mittskikt, men Hoyzers dåliga målskörd, samt storförlusten mot nämnda San Marino gör att man har lite målskillnad att ta igen. Med en seger kan Boyzen börja titta uppåt i tabellen igen efter en period där man tappat placeringar.

Som bekant hoppade bottenlaget Allihopa av serien, vilket möblerade om lite i tabellen och även spelschemat påverkades. Se till att uppdatera tider och datum för Hoyzer Boyz matcher!

The Thunderballs vs. Hoyzer Girlz
Ons 20 augusti kl 19.00
Västboda Bollplan

Hoyzer Boyz vs. Joy Division
Tor 21 augusti kl 19.00
Hökarängens Bollplan