Bottennapp för Hoyzer Boyz

Det blev en tung vecka för Svarta Gamens gäng. Först föll Hoyzer Girlz med försmädliga 1-4 och på torsdagskvällen var det dags för herrlaget att åka på en svidande förlust.

Det var upplagt för stor dramatik i sexpoängsmötet med Joy Division, ett lag som liksom Hoyzer Boyz blandat och givit under vårsäsongen. Men direkt efter att domare Nicklas Lund blåst igång matchen får man känslan av att det kan bli en jobbig kväll för Svarta Gamens herrar. Joy Division pressar tillbaks ett stressat och dåligt organiserat Hoyzer Boyz, som när de väl får fatt i bollen saknar spelvägar uppåt banan och tvingas slå långt, vilket ger motståndarna nytt bollinnehav.

Till en början lyckas man värna målet fram tills motståndarna halvvägs in i första halvlek börjar utnyttja sin snabbhet. Hoyzers defensiv hänger inte med i svängarna och dröjer inte särskilt länge innan Johan Javelius tvingas vittja nätmaskorna, en syssla som dessvärre blev det bestående minnet av aftonen för Hoyzerkeepern. Med nöd och näppe och utan att ha kommit till ett enda riktigt avslut på hela halvleken håller Hoyzer Boyz nere siffrorna till 0-2 i halvtid.

Efter paus släpper motståndarna lite på sin höga press och Hoyzer tillåts ha mer boll, flytta upp mittfältet i banan och får igång lite av sitt bollrullande. Under en tiominutersperiod jämnar man ut spelet och skapar några chanser, men liksom tidigare i år saknar man udd i anfallen då man närmar sig motståndarnas straffområde. Gör man inte mål på sina egna chanser kan man ge sig sjutton på att motståndarna gör det. Hoyzer skänker bort ett par hörnor som ger Joy Division tillfälle att flytta upp laget och på en av dessa sitter 0-3 och därefter är det botten ur.

Ett demoraliserat Hoyzer Boyz hinner släppa in två slumpmål innan John Hollingworth direkt på avspark gör tröstmålet genom en lång lobbboll. Tjusigt, men också ett av få glädjeämnen denna match som till sist slutar med tennissiffrorna 1-6. Det var få Hoyzerspelare som fyllde sina fotbollsskor denna afton och med årets tunna trupp är det kännbart när man saknar spelare med förmågan att hålla i boll mot högt pressande lag. När Hoyzerspelarna individuellt faller till föga vad gäller snabbhet och teknik brukar lagmaskinen och kämparglöden vara räddningsplankan. Av det såg man ytterst lite.

Utan att läsa in för mycket i genomklappningen kan konstateras att det finns mycket att jobba med för att lappa ihop lagets just nu bristfälliga grundspel, men också individuell inställning, löpvilja, ork och ansvarstagande. Nu krävs det att laget höjer sig ett par nivåer tills man möter bottenlaget RAB nästa vecka där en vinst mer eller mindre är ett krav för att olyckskorparna inte ska börja kraxa om kris.