Dubbla ödesmatcher för Hoyzer

Den första serieomgången efter sommaruppehållet blev präktiga magplask både för Hoyzers damer och herrar. Låt oss hoppas att det inte var symptomatiskt för vad vi har att förvänta oss under hösten. Räkna med två revanschsugna gamlag i veckans seriespel.

För tabelltreorna Hoyzer Girlz gäller det att resa sig efter förra veckans oväntade torsk mot The Thunderballs, vilka man som bekant utklassade i lagens tidigare möte. Nu på onsdag nalkas en äkta sexpoängsmatch, där Girlzen inte har råd med en förlust mot antagonisterna Tussilago som ligger fyra poäng före på en andraplats i serien. Det blir en utmaning för Svarta Gamens damer, som dessutom dras med skador och hög frånvaro i redan tunn trupp.

Hoyzer Boyz måste också studsa tillbaks efter att ha blivit överkörda av Joy Division i höstpremiären. Mot tabelljumbon RAB kommer man få mer tid med bollen, men det gäller att inte tappa fokus eller falla ner i ett för lågt tempo. Mittfältet måste börja ta smarta löpningar, springa till sig ytor, trycka upp motståndarna och byta innan de blir för trötta för att göra jobbet. Dessutom måste målproduktionen komma igång – fem mål på sex matcher är allt annat än godkänt.

Oroande är också att Hoyzer Boyz har släppt in tio mål på de två senaste matcherna och med detta är det lag som läckt som värst i hela serien. Här handlar det mycket om att få tillbaks balansen mellan backar och defensiv mittfältare, något som inte alls fungerat i de senaste matcherna. Dessutom är det hög tid att spelarna går in ordentligt i närkamperna över hela banan.

Tussilago vs. Hoyzer Girlz
Ons 27/8 kl 19.45
Västboda BP

Hoyzer Boyz vs. RAB
Tor 28/8 kl 19.00
Hökarängens BP