Hoyzer Boyz kryssade i bottenmötet

Det skulle vara tre relativt lätta poäng då Svarta Gamens herrar ställdes mot jumbolaget RAB då serien vände på torsdagen. Det blev bara en.

Hoyzer Boyz har det fortsatt tufft och har inte alls kommit upp i nivå med den lovande inledningen av vårserien. Då slog man just RAB med 2-0 i seriepremiären, siffror som skulle ha varit mycket större om det inte vore för ineffektiviteten framför mål. Och är det något Hoyzer måste jobba med så är det fortfarande målproduktionen!

Matchen börjar annars helt i RABs favör, där Hoyzer har svårt att hitta positioner, enkla passningar och rytmen. Gamla synder gör sig påminda där spelarna inte tar jobbet för att skapa sig och sina medspelare ytor, men sakteligen börjar lagmaskinen hacka igång och spelet jämnas ut.

Men just som Svarta Gamens förkämpar som bäst är på väg in i matchen händer det som inte får hända, men som så ofta händer i korpfotbollens underbara värld. En alldeles för lös och illa riktad hemåtpassning snappas upp av motståndare som solo med Hoyzermålvakt kan rulla bollen i mål. Kalldusch!

Hoyzerspelarna tar sig samman och börjar omgående jaga kvittering, men agerar som så ofta förr tveksamt i närheten av offensivt straffområde. Uddamålsunderläget står sig in i halvtid där Coach Knopff peppar laget att fortsätta ösa på framåt. Andra halvlek blir också en sällan skådad anstormning mot RAB-målet, men där motståndarna hela tiden är farliga i omställningarna.

Daniel Ek står för det mesta i offensiv väg i Hoyzerlaget, missar ett par kanonlägen, får en motstånare utvisad efter ett huvudlöst överfall. RAB hamnar allt lägre i banan, men det är först när de blivit fulltaliga som Daniel på tredje försöket lyckas trä in kvitteringen mellan benen på motståndarmålvakten.

Fem minuter återstår på matchuret och båda lagen ligger på för ett avgörande, men det är Hoyzer och målskytten Daniel Ek som med matchens sista spark får chansen att bärga samtliga tre poäng. För en bråkdel av en sekund ser det ut som att bollen hittat målet, men tyvärr sitter avslutet i burgaveln.

1-1 blir slutresultat och även om Hoyzer räddade en viktig poäng var det många spelare som besviket betraktade poängskörden som en förlust. Visst var det en match man skulle ha vunnit sett till spelövertaget i andra halvlek, men RAB kämpade hårt och spelade smart utifrån sina resurser och ska inte be om ursäkt för poängen.

Nu spelade alla lag oavgjort i omgångens senare matcher så det innebar inte något poängtapp gentemot lagen framför och bibehållen luft ner till RAB under strecket. Men nog är det bristfälliga målskyttet bekymmersamt (6 mål på 7 matcher är allt annat än bra), liksom den återigen väldigt svaga matchinledningen.

Dock positivt att man, förvissom mot sämre motstånd, höll bättre ordning på den defensiva balansen mellan backar och mittfält efter två katastrofala matchinsatser med tio insläppta mål. Nästa vecka ställs man mot Ta En Kaka Stefan, ett lag man hade i brygga sist men efter misstag bjöd på två mål som vände matchen. Kanske lossnar målskyttet då!