Nygammalt i revanschsuget Hoyzer

Hoyzer Boyz har haft stora problem att göra mål under säsongen och har i nuläget inte vunnit sedan uddamålstriumfen mot Übermensch den 15:e maj. Men lagom till den viktiga matchen mot Ta En Kaka Stefan har Svarta Gamens lag stärkt truppen.

En räddad poäng i jumbomötet mot RAB i förra veckan var knappast tillräckligt för att blåsa bort krisrubrikerna kring årets upplaga av Hoyzer Boyz. Visst, man bröt en fyra matcher lång förlustsvit, fick ett stopp på de mest akuta läckorna i defensiven, men mot ett så pass tempofattigt motstånd och sett till spelövertaget i andra halvlek så ska man kunna göra mer än ett mål och vinna. Svarta Gamens herrar har bara gjort mer än ett mål i en match och det var mot just RAB (2-0) i seriepremiären.

Nog har laget tappat viktiga kuggar i alla lagdelar, vilket märkts. Formmässigt har spelarna heller inte visat sig vara i fas med var de brukar denna tid på året. Sedan tillkommer såklart det mentala, när motgångarna börjar komma och framför allt har laget haft stora problem i inledningen av matcherna. Det har långa stunder varit lojt och tempofattigt på planen och löpviljan har lyst med sin frånvaro. Och trots undermålig träning har det sällan varit så pass tomt på bänken att man inte kunnat ta byten när orken tryter. Kanske har man dock hittat lösningar som spetsar till konkurrenssituationen och förhoppningsvis höjer laget.

Nellfors under sin senaste sejour i Hoyzer Boyz. Då utan mustasch.

Innan transferfönstret stängde hann klubben göra klart med ett par nygamla förvärv. Avsaknaden av målskyttar har varit Hoyzer Boyz största problem hittills denna säsong, men nu ska anfallsesset Ola Wiklander vara i full träning och snart redo för matchspel, men det är oklart om comebacken sker denna vecka. Inför mötet med TEKS har man dock stärkt mittfältet genom att ta hem Hoyzerbekantingen Tim Nellfors på lån för resten av säsongen. I måndags anslöt han direkt till lagets träning och kommer vara helt spelklar till torsdagens match. Hoyzernytt kollade läget med den rappa mittfältaren:

Vad har du haft för dig sedan vi senast såg dig med Gamemblemet på bröstet?
Jag har till viss del ägnat mig åt mina studier i Uppsala, men till största del har jag varit bosatt i Hamburg där jag höll mig i form genom att träna med ett av St Paulis många lag. Jag har varit utlandsproffs, kan man säga.

Du har bara hunnit med en träning med laget, men vad är dina intryck av årets upplaga av Hoyzer Boyz?
Jag måste säga att stora framsteg har gjorts sen min senaste sejour i laget. Det var stundtals fint spel, sällan lyste det panik i ögonen på bollinnehavaren, och jag tror aldrig att jag har sett så många passningar i kvadraten som i måndags.

Hur är din egen form?
Undertränad med övertro på att jag kompenserar det med spelförståelse. Plus minus noll, alltså.

Vad tror du att du kommer att kunna bidra med?
Glada tillrop. Kanske lite gnäll på domaren också.

Hur går tankarna inför matchen mot Ta En Kaka Stefan?
Eftersom jag inte sett någon match och inte vet någonting om lagen i serien så skjuter jag lite från höften – men jag tror att vi krossar dom. 3-0 till Hoyzer.

TEKS vs. Hoyzer Boyz
Tor 4 sep kl 19.45
Hökarängens BP