Ny förlust för uddlöst Hoyzer Boyz

Det var upplagt för revansch mot Ta En Kaka Stefan, men slutade som vanligt. Hoyzer Boyz hade spelet större delen av matchen och skapade chanser. Men återigen hånlog faktum Svarta Gamens lag i plytet: Hoyzer Boyz kan inte göra mål!

Det var en rekordbred trupp som mönstrade Hökarängens grus. Förhoppningarna frodades om att vändningen efter Hoyzer Boyz långa ökenvandring stundade, men matchinledningen tyder snarare på att laget inte lärt särskilt mycket av sina misstag. Ännu en gång hamnar man helt i onödan i brygga pga usla passningar, slarviga bolltapp, bristfälligt positionsspel och dålig löpvilja.

Inte heller denna gång lyckas man ta sig ur den dåliga perioden i inledningen utan att straffas. En dålig pass i gapet på motståndare och ett par missade rensningar senare ligger bollen i Hoyzermålet och Svarta Gamens gäng tvingas kämpa ur underläge för sjätte matchen i följd. TEKS fortsätter att försöka löpa in bakom backlinjen, men dessa har vaknat till liv och istället utmynnar anfallsförsöken allt oftare i långbollande.

Hoyzer Boyz jobbar sig in i matchen i slutet av första halvlek har man mer eller mindre tagit över allt konstruktivt spel. TEKS-spelarna får ägna allt mer tid åt att jaga boll och faller allt djupare ner på egen planhalva. Dessvärre är Hoyzer Boyz stora Akilleshäl påtaglig: man saknar någon som kan göra det där extra i och i närheten av offensivt straffområde. Och framför allt någon som gör mål!

Spelövertaget utmynnar inte i mer än ett par skapliga chanser som inte är i närheten av att oroa motståndarmålvakten. Uddamålsunderläge i halvtid, således. TEKS tycks ha dragit i sig något energirikt i paus, för inledningsvis av andra halvlek orkar de pressa högre i banan och till en början bereder det Hoyzer en del problem då man liksom i början av första halvlek slarvar med både positioner och smarta löpningar för att hitta spelytor.

Som halvleken lider tar dock Hoyzer Boyz över alltmer, även om det metodiska lugnet från första halvleks anstormning mer bytts ut mot en allt mer påtaglig desperation. Nog skapas det en del chanser, men avsluten håller alldeles för låg kvalitet och missar oftast målet. Anton Knopff är närmast med ett skott som skruvar sig i stolpen. Tiden rinner ut och Hoyzer försöker få till en slutforcering, men slarvar flera gånger om och bjuder istället TEKS på ett övertidsmål. 0-2. Ridå.

Även denna gång fick TEKS både behålla kakan och äta den och det kan de tacka Hoyzer Boyz ineffektivitet för. Spelmässigt var det trots resultatet ett litet fall framåt. Detta var en match där laget byggde bra bakifrån, men där kvaliteten sjönk och det blev allt krampaktigare ju närmare motståndarmålet man kom. Visst kan det gå troll i bollen. Visst får man räkna med att åka på ett eller annat baklängesmål efter slarv. Men nu krävs krafttag för att komma till rätta med uddlösheten framåt. Skärpning Hoyzer Boyz!