Kämparinsats gav viktig Hoyzerpoäng

Hoyzer Boyz stod för en gedigen arbetsinsats mot Übermensch FS, var stundtals satta under rejäl press, men kunde med tur, skicklighet och jävlaranamma bärga en poäng. Men det var inte långt ifrån att det blev tre.

Det var mycket snack om spelarbussen inför match, vilket föranleddes av den förväntade matchbilden. Übermensch förmodades vara spelförande och Hoyzer Boyz fick sätta sin förhoppning till kontringar, fasta situationer och Ola Wiklanders comeback på topp. Det skulle visa sig att det förutspådda scenariot inte var helt på fel spår.

Till en början skapar Übermensch en ordentlig press mot Hoyzermålet där de både oroar med distansskott och farliga inspel på nickstarka spelare. Burväktaren Johan Javelius lyckas med gott understöd av Hoyzerdefensiven freda målet men i det läget känns det mest som att det är en tidsfråga innan de svartklädda lyckas trycka in ett ledningsmål.

Men mitt i anstormningen startas en kontring av en Hoyzerinspark där Wiklander och Andy Backlund stressar en motståndarback att slå en hemåtpassning, ur Hoyzerögon en perfekt lobb över egen målvakt. 1-0 till Hoyzer Boyz och Übermenschspelarna tror inte sina ögon. Självmålet ger Svarta Gamens förkämpar energi och man har en bra period utan att för den delen skapa så mycket mer än halvchanser.

Chanserna står istället motståndarna för, men uppoffrande försvarsspel, stolpen och en storspelande Johan i målet håller Hoyzer kvar i matchen. Dock lyckas inte Hoyzerkeepern hålla bollen på ett lurigt skott och på returen kan Übermensch trycka in kvitteringen. Lite synd då motståndarna i det läget började se rejält frustrerade ut. 1-1 är också resultatet lagen tar med sig in i halvtid.

Hoyzerspelarna kommer ut taggade i andra halvlek med inställningen att sätta hårt mot Übermensch tämligen hårda och småfula spel. Andra halvlek präglas också av frisparkar där domaren dock har stora problem att hålla en jämn nivå. Det brinner till för en motståndarna som ger Emil Bertz en rejäl tryckare i ryggen. Det gula kortet är inte mycket att diskutera.

Direkt på frisparken petas bollen kort till Tim Nellfors som driver in i straffområdet och mycket snyggt och till synes lekfullt enkelt stänker upp 2-1 i nättaket. Hoyzer har fortfarande gott om tid att spela med en man mer på planen, men går först och främst på säkerhet, att hålla bollen och värna om ledningen.

Väl fulltaliga inleder Übermensch jakten på kvittering och den kommer också efter en liten defensiv miss där en motståndare får lite väl mycket tid med bollen och kan placera in den vid Johans vänstra stolpe. 2-2 och matchen står och väger med fyra minuter kvar på matchuret. Det blir dock inga fler riktigt heta chanser åt något håll och Übermensch kan konstatera att de fortsätter att tappa i toppen med en tredje oavgjord match på raken.

Hoyzer Boyz ska trots två tappade ledningar vara nöjda både med resultatet och insatsen. Många spelare gjorde sin starkaste match för säsongen, det var kul att nygamla spelarvärvningen Tim fick göra mål och att Ola gjorde comeback. Just denna afton fick han inte fick många vettiga bollar att jobba med, men stod liksom resten av laget för en riktigt stark kämparinsats och det är bara en tidsfråga innan även han skriver in sig i målprotokollet.

Skönt att se att laget är på banan igen efter en svag period. Detta var den första matchen sedan premiären där Hoyzer mäktade med att göra mer än ett mål, även om det var Självmål som presenterade sig som hoyzersk målskytt. Poängen var också viktig då tabelljumbon RAB tog sin första seger och nu bara har tre pinnar upp till Hoyzer Boyz som samtidigt tog sig upp på samma poäng som San Marino, som dock har en match mindre spelad. Närmast får man ta sig an seriesuveränerna Nyköping som fortfarande inte har förlorat någon match. Kanske är det dags på torsdag?

 Interna skytteligan
Anton Knopff 3 mål
Självmål 1 mål
Andreas Backlund 1 mål
John Hollingworth 1 mål
Tim Nellfors 1 mål
Daniel Ek 1 mål