Ödesmatch för Hoyzer Boyz

Efter en lovande start på säsongen drabbades Hoyzer Boyz av måltorka, rasade genom tabellen och är i dagsläget insyltade i bottendramatiken. På torsdag har man dock chansen att rädda upp situationen. Poäng mot San Marino är ett måste!

Nyköpings FCHC Boys blev klara seriesegrare i och med segern mot Hoyzer Boyz i förra omgången, men striden om andraplatsen är fortfarande vidöppen för tre lag. Lika många lag är indragna i striden kring det nedre strecket och två av dem möts på torsdag i en otroligt viktig sexpoängsmatch: Hoyzer Boyz och San Marino. För Hoyzer, med en match mer spelad, är det säsongens näst sista serieinsats, medan både motståndarna och tabelljumbon RAB redan har stått över en omgång.

San Marino har inte vunnit sedan de besegrade just Hoyzer Boyz i seriens femte omgång den 5/6. Det var en match som Hoyzer började bäst, men där man bjöd på mål efter grovt slarv i defensiven, vilket kombinerat med uddlöst anfallsspel ledde till en högst förnedrande 0-4-förlust i säsongens klart sämsta laginsats.

Detta debacle utgör förhoppningsvis extra tändvätska för ett Hoyzer Boyz som dessutom har en vana att dela poängen med San Marino sett över tidigare säsongers dubbelmöten. Och om Hoyzers form varit försiktigt uppåtgående har det samtidigt blivit tre raka förluster för antagonisterna  i de rosa matchtröjorna.

Förutsättningarna för de avslutande omgångarna i bottenstriden är tämligen raffinerande. Hoyzer har som sagt en match mindre kvar att spela. San Marino och Hoyzer har lika många poäng, RAB ligger tre pinnar efter, men har liksom San Marino bättre målskillnad än Hoyzer Boyz.  En vinst mot San Marino skulle sannolikt rädda kontraktet, men varje poäng är viktig för att värja sig mot jagande RAB under strecket.

Förlust är inget alternativ om man vill undvika jumboplatsen och röster om att alla ska avgå. I fjol var Hoyzer Boyz indragna i en liknande streckstrid, hade ett bra utgångsläge med ett par matcher kvar, men drog det kortaste strået och fick se sig passerade av inte bara ett utan två lag i den sista serieomgången. Man mötte just San Marino i den näst sista matchen den gången också, ett möte som slutade med förlust och förlorat initiativ i bottenstriden. Naturligtvis vill Svarta Gamens lag inte att historien ska upprepa sig.

Tabelläget inför slutspurten

Med ett målsnitt på 0,8 gjorda per match är det ingen hemlighet att Hoyzer Boyz problem stavas målskyttet och det är för sent på säsongen att hoppas det plötsligt ska lossna á la ketchupeffekten. Därför är det extra viktigt att inte slarva med defensiven. San Marino är vassa i omställningarna och Hoyzer måste vara noga med att inte tappa boll i uppspelsfasen, och när man gör det ge järnet hemåt och hitta tillbaks till defensiva positioner, något man misslyckades fatalt med senast lagen möttes. Hoyzer har seriens sämsta målskillnad, men San Marino är det enda lag som släppt in fler mål, vilket förhoppningsvis är något de fortsätter att göra på torsdag.

Hoyzer Boyz avslutar sedan mot Joy Division, vilka man led ett svidande 1-6-nederlag mot i serieomstarten. Även för RAB återstår Joy Division, dessutom Übermensch och TEKS. San Marino har utöver Hoyzer klara seriesegrarna Nyköping, samt även de Übermensch. Inga lätta matcher, så det är knappast en underdrift att torsdagens möte är en nyckelmatch i slutstriden kring det nedre strecket. Det är den enda matchen där något av de tre bottenlagen är garanterade att plocka poäng som kan vara avgörande för slutekvationen.

Förhoppningsvis tar Svarta Gamens förkämpar utmaningen på rätt vis – det är såna här betydelsefulla sexpoängsmatcher som är härliga att spela!

San Marino vs. Hoyzer Boyz
Tor 25 sep kl 20.30
Hökarängens BP