Hoyzer Boyz spellediga vinnare

Trots att Hoyzer Boyz stod över omgången var man de stora vinnarna efter att torsdagskvällens matcher var färdigspelade. Svarta Gamens herrar har inte helt slingrat sig ur nedflyttningshotets grepp, men har inför den avslutande omgången allt i egna händer.

Resultaten gick Hoyzers väg då den elfte och näst sista omgången spelades klart. Topplagen vann, vilket innebar att RAB, San Marino och Joy Division står kvar på samma poäng inför serieavslutningen. Detta innebär i sin tur att Hoyzer kan sluta på alltifrån sista till fjärde plats i tabellen. Vi ger er förutsättningarna inför seriens slutdrama!

Toppen är redan spikad: Nyköping är klara seriesegrare sedan ett par omgångar, Übermensch blir tvåor och TEKS treor om inget övernaturligt inträffar. Hoyzer Boyz har börjat hitta formen lagom till serieavslutningen som blir en renodlad sexpoängsmatch mot Joy Division. Seger där och Hoyzer kniper fjärdeplatsen, vilket i så fall måste ses som en succé med tanke på jättesvackan man haft i seriens mittenperiod.

Men man har inte avfärdat hotet om nedflyttning helt. Både jagande San Marino och RAB kan ta sig förbi Hoyzer Boyz på bättre målskillnad förutsatt att de vinner sina matcher samtidigt som Hoyzer förlorar. Tidigare totalt avsågade RAB har fått ordning på spelet, möter TEKS och borde ha en rimlig chans att plocka poäng där. Tuffare för San Marino som är inne i en svacka som man inte avundas dem, med fem raka förluster. De har Übermensch kvar att möta, vilka har vunnit samtliga matcher sedan Hoyzer kryssade bort dem från guldstriden.

Hoyzer Boyz har alltså sin tabellplacering helt i egna händer. Det räcker med poäng mot Joy Division för att säkra kontraktet och hänga av såväl San Marino och RAB oavsett resultaten i deras matcher. En seger för Hoyzer betyder som sagt att man passerar just nu formsvaga Joy Division. Då lär det bli extra glatt och högljutt på Mickel Räv lagom till herrlandslagets EM-kvalmatch mot Ryssland. Missa inte den dramatiska slutstriden kommande torsdag!