Bollen hos Hoyzer Boyz inför serieavslutningen

Hoyzer Boyz kunde förnöjt konstatera att resultaten gick Svarta Gamens väg då man i förra veckan tog spelledigt under den näst sista serieomgången. Med allt i egna händer avslutar man säsongen på torsdag med en viktig sexpoängmatch mot laget som bjussade Hoyzer på årets största förlust.

På torsdag ska serien spikas och för Hoyzer Boyz kan det sluta på alltifrån fjärde till sista plats. Men förutsättningarna ger laget ett finfint utgångsläge och man möter Joy Division som ligger placeringen före. Poäng garanterar kontraktet, vinst garanterar fjärdeplatsen! Vi tog tempen på lagkapten Carlis Fridlund inför serieavslutningen.

Efter en lång räcka utan vinst blev det äntligen tre poäng i den elfte omgången. Berätta!
– Oerhört skönt med en vinst, såklart! Dels för att tabelläget krävde det, dels för att vi stod för säsongens sämsta match mot dem i våras. Då var det snudd på inget som funkade och vi hade många spelare på ovana positioner. Det var klart bättre denna gång. Vi är på rätt väg och det är nästan synd att säsongen snart är över.

Tabelläget bjuder på en rafflande upplösning i mitten/bottenstriden

Hoyzer Boyz stod ju över senaste omgången, men resultaten var gynnsamma inför avslutningen. Hur ser du på serieavslutningen?
– Det känns som att det oflyt vi hade under svackan har tippat över till att vi har marginalerna med oss. Den känslan tar vi med oss till matchen mot Joy Division som säkert har en del att tänka på efter tre raka förluster. Nu räcker det med poäng för att säkra nedåt, men jag tycker att vi ska gå för vinst och knipa fjärdeplatsen!

Målskyttet har ju varit säsongens sorgebarn och ni har sämst målskillnad av alla lag. Vad är dina tankar kring det?
– Det har pratats om det, ja. Kanske har det varit för mycket fokus på att ”vi saknar nån som gör målen”. Det är klart att mål är viktiga för att vinna matcher, men de kommer inte till av sig själva ur tomma intet och det krävs mer än en sista tå på bollen. Vi får inte glömma att vi hade ännu sämre målsnitt förra säsongen och sedan dess har vi tappat tongivande spelare i samtliga lagdelar. Hoyzer Boyz har de spelare vi har och får göra det bästa av situationen.

Hur ska ni göra fler mål?
– Vi måste komma till och våga ta avslut! Nu har jag ingen statistik på det, men sett utifrån de matcher vi spelat är vi nog det lag i serien som är sämst på att ta skott. Vi är för veliga när vi närmar oss straffområdet – kan du skjuta så skjut! I Korpen blir avslut på mål alltid farliga. Bollen studsar, det blir returer och ibland går även en halvträff in.

Får Hoyzer Boyz avsluta säsongen med vågen på torsdag?

Du gjorde ju ditt första mål på Hökarängens grus i förra matchen. Är det läge att flytta upp dig på topp?
– Ja, det är inget fel på effektiviteten – det är även mitt enda avslut i år. Närå, men det var resultatet av det jag sa tidigare. Tar vi avslut så kommer målen. Nu var det Tim (Nellfors) som fick till ett skott som målvakten inte kunde hålla och jag kunde pricka in returen. Mer sånt! Om t o m jag kan göra mål så kan väl vem som helst göra det.

Den förra matchen mot Joy Division slutade 1-6 vilket är årets största förlust. Vad talar för Hoyzer nu?
– Även om vi inte var bra i den matchen ljög siffrorna litegrann. Efter en direkt svag första halvlek ryckte vi upp oss i andra. Dessvärre får de några enkla mål, både på våra misstag och med lite tur, så det rann iväg mer än matchbilden visade. Men vi kan bättre än så och jag tycker vi har visat det de senaste matcherna. Vi orkar mer nu, spelar mer diciplinerat, tätare och smartare. Sedan förra mötet med Joy Division vet vi att de har oerhört bra spets när de kommer upp i banan. Rättvända och med fart är de svårstoppade.

– Vi måste gnaga hårdare på dem, stänga ytorna och jobba stenhårt så fort de tar bollen. Deras akilleshäl är defensiven. Ingen vill riktigt göra skitjobbet i försvaret och de skiftar på målvakten, så laddar vi avslut på mål, är hungriga i boxen och hugger på returerna kommer vi att belönas. De har ju inte haft ett lika starkt lag nu under hösten som de hade tidigare och är inne i en svacka, men vi har ju ingen aning om vilka de mönstrar till på torsdag. Bara vi tar jobbet över hela planen, spelar intelligent och lagom cyniskt ska det bli poäng på torsdag!

Hur tror du att matchen slutar?
– Först och främst vill vi göra en fin avslutning på säsongen. Sen kan ju de andra resultaten spela in huruvida vi känner oss nöjda med vår insats. Men om vi gör en bra match och samtidigt inte låter dem komma igång med sitt spel så tror jag på både poäng och vinst.

Slutomgången i sin helhet:
Tor 9 oktober, Hökarängens BP
19:00 Übermensch FS vs. San Marino
19:45 Joy Division FC vs. Hoyzer Boyz
20:30 RAB vs. Ta En Kaka Stefan