Säsongens största Hoyzerseger på WO

Det var upplagt för stor dramatik inför den avslutande omgången, där Svarta Gamens lag vid vinst skulle knipa fjärdeplatsen och vid förlust riskerade nedflyttning. Nu blev det något av ett antiklimax. Notoriskt målsnåla Hoyzer Boyz tillskrivs nu årets största segersiffror genom 5-0 efter att motståndarna Joy Division lämnat walkover.

Ikväll skulle Hoyzer Boyz ha spelat säsongens sista seriematch – ett prestigladdat sexpoängsmöte med Joy Division. Efter segern mot San Marino och förra veckans gynnsamma resultat med förluster för de närmaste seriekonkurrenterna hade Hoyzer allt i egna händer. Poäng skulle räcka för en säkrad femteplats och förnyat kontrakt, vinst att man passerade Joy Division och tog fjärdeplatsen och vid förlust skulle man vara beroende av resultaten i de andra matcherna.

Men mitt under matchuppladdningen kom beskedet som slog ner som en bomb. Det handlade inte om att Zlatan missar EM-kvalmatchen, men hade andra beröringspunkter med herrlandslagets match som genom fotbollsförbundets ignorans lagts samma kväll som den avslutande omgången i Hoyzers korpenserie. Motståndarna Joy Division har haft problem att få ihop lag under hösten och då flera spelare föll bort för att de prioriterade herrlandslagets match framför sin egen tvingades laget lämna WO.

Snopet både för spänningen inför avslutningen och för Hoyzer Boyz som börjat få ordning på spelet och såg fram emot att ta revansch för näsbrännan då lagen senast möttes. För att ta det goda med det onda tillskrivs Svarta Gamens lag segern med 5-0, tillika lagets största segersiffror i år. Med detta är fjärdeplatsen säkrad redan innan slutomgången är färdigspelad, vilket i sig måste ses som en stor framgång för ett Hoyzer Boyz som ett tag såg ut att vara i fritt fall och hotade att hamna under nedflyttningsstrecket.

Slutplaceringen spikad för Hoyzer trots en haltande tabell

Således blev det bara elva matcher spelade denna säsong, då Allihopa redan tidigare gått i konkurs och lämnat serien. Men en skrivbordsseger är också en seger. Förhoppningsvis innebär detta att Hoyzer Boyz helt sonika går direkt på segerölen på Mickel Räv för att avrunda en säsong som resultatmässigt blev en framgång till slut!