Coach Knopff samanfattar Hoyzersäsongen

Säsongen är över och det är dags att summera intrycken. Hoyzer Boyz låg en kort stund på jumboplatsen, men lyckades tack vare några härliga kämparinsatser vända sin dåliga trend och slutade till sist fyror i serien. Hoyzernytt tog ett snack med spelande coachen och fotbollsfilosofen Anton Knopff.

Vad är din känsla såhär en vecka efter att utomhussäsongen rundats av?
– Jag känner en glädje för att vi lyft oss denna säsong och lyckas avsluta med en fjärdeplats. Dock räcker det inte och till nästa säsong gäller det att växa.

Hur skulle du sammanfatta Hoyzer Boyz insats sett över säsongen?
– I det stora hela är den en acceptabel säsong, men det finns mycket att jobba med. Vi har spelat in en ny tanke på ett vanligt system och man märker att det börjar ge resultat.

Tycker du att ni nått upp till era målsättningar?
– Den primära målsättningen är alltid att vinna, så nej. Flera delmål har dock klarats av och ger oss en grund inför nästa år.

Hoyzer Boyz har haft både toppar och djupa dalar under säsongen. Vad nivåskiftningarna på?
– Det här är något som hela staben lagt märke till och ingenting vi kan uttala oss om än. Vi kommer att jobba hårt inför nästa säsong för att hitta den konsistens man behöver för att vinna ligan.

Vad har varit bra respektive dåligt?
– Överlag har Hoyzer varit mindre skadedrabbade denna säsong, vilket gjort att vi kunnat behålla nyckelspelare. Detta borde ge oss mer konsistens, dock har den inte alltid funnits vilket säkert kan kopplas till olika interna aspekter så som träningsnärvaro.

Vad tycker du om din egen insats som spelare och coach?
– Precis som med laget så växer man in i rollen och detta har varit ett lärorikt år. Till nästa år förväntar jag mig mer från både mig själv på, bredvid och utanför planen.

Vad måste ni jobba på inför nästa säsong?
– Det här kommer vi kolla på inom staben nu, vi har våra idéer men känner inte att det är någonting som media bör ta del av än.

Vilken Hoyzerhändelse är mest minnesvärd från året som har gått?
– Att vi åter igen lyckas anordna en cup är stort i mina ögon. Det är flera individer som jobbat hårt och visar att Hoyzer-gamen seglar högt. Nästa år tar vi det högre.