Sportchefen sammanfattar Hoyzersäsongen

Hoyzernytt fortsätter sin sammanfattning av säsongen. Idag får spelande sportchefen Bjørnar Berger komma till tals och berätta om året som gått och sin syn på framtiden för Hoyzer Boyz.

Vad har du för känsla såhär efter säsongen?
– Eftersom sista matchen blev en WO-seger så fick vi ju bara spela 11 matcher, och den känns ju lite sådär. Sen kom vi ju på en fjärdeplats och det var ju rätt bra betalt för en säsong där vi har varierat väldigt mycket, och det är ju inte illa.

Vad tycker du om Hoyzer Boyz säsong som helhet?
– En bra början, en svag period mitt i och en positiv avslutning, så säsongen har ju varit rätt ojämn. Det stora problemet har varit offensiven, då vi har kört hela säsongen utan några vana anfallare och med liten kontinuitet på positionerna, då det har varit nya konstellationer varje match. Det har också varit en säsong där vi har försökt spela boll, och då krävs det ju att hela laget är på tårna, något vi inte alltid har varit. Vi spelar ju mot lag nu som till och från håller rätt bra nivå, och vi har t ex i båda matcherna mot ÜFS visat att vi kan ta poäng, göra mål och kämpa ner på papperet bättre motstånd.

Tycker du att ni nått upp till era målsättningar?
– Vi tog ju några nya grepp efter förra säsongen. Jag tycker det har visat sig fungera. Vi har mycket bättre ton i laget nu, och jag tycker vi med Anton som coach har börjat spela bättre och roligare fotboll. Dock är tyvärr Hoyzers problem med för lite folk på träning fortfarande kvar. Jag tycker också att det ”sociala spelet utan boll” har funkat mycket bättre i år, något vi också hade med som en målsättning inför säsongen.

Hoyzer Boyz har haft både toppar och djupa dalar under säsongen. Vad beror det på?
– Kombinationen av att vi har haft dålig kontinuitet båda på match och träning gör att det är svårt att få spelet att funka bra i varje match. Sen är ju fortfarande psyket i Hoyzer ganska konstigt, och vi har som vanligt några matcher där vi inte ens fixar att slå en lite längre passning.

Vad har varit bra respektive dåligt?
– När spelet har flutit på har det varit riktig bra, samt att vi kan tagga till och stå upp i några tuffa matcher. Men vi har inte helt löst problemen i offensiven och vi gör för lite mål.

Vad måste ni som lag jobba på inför nästa säsong?
– Vi fortsätter med att utveckla spelet. Vi har kommit en bit denna säsong och är på väg åt rätt håll.

Vad tycker du om din egen insats som spelare och sportchef?
– Som spelare gick det OK. Ett par matcher var dock ganska dåliga, men jag tycker väl att jag fortfarande hänger med rätt bra. Som sportschef har nog jobbet med att rekrytera nya spelare legat lite på is. Det måste jag prioritera framöver.

Du har ju ett finger med i rekryteringsprocessen – vad ser du för behov av ändringar och tillskott i den nuvarande spelartruppen?
– Vi måste se över vilka som vill var med nästa år och se vad vi har för spelare, men det är klart att det är aktuellt med en anfallsspelare.

Vilken Hoyzerhändelse är mest minnesvärd från året som har gått?
– 1-0 vinsten mot ÜFS. Vi parkerade bussen och drog hem tre poäng. Grymt bra!