Kapten sammanfattar Hoyzersäsongen

Säsongen är över och det är dags att summera intrycken. Hoyzer Boyz lagkapten Carlis Fridlund ser tillbaks på ett fotbollsår präglat av ojämna lag- och spelarinsatser och ser bättre träning som nyckeln till att lyfta laget kommande säsong.

Vad är din känsla nu när säsongen är över?
– Tomheten, att man ska behöva vänta så länge innan det är dags för seriespel igen. Att spela fotboll, träna och umgås med klubbkamraterna i Hoyzer är jävligt kul!

Hur skulle du sammanfatta Hoyzer Boyz säsong?
– Det har varit en märklig säsong med väldigt ojämna prestationer. Det såg ut som att vi fått en drömstart, men sen började motgångarna och vi säckade ihop. Lyckligtvis fick vi ordning på det i slutet och fjärdeplatsen kändes som en framgång jämfört med ett tungt fjolår.

Tycker du att ni nått upp till era målsättningar?
– Jag tror att vi hade som målsättning att bli ett stabilt mittenlag och nu slutade vi ju precis i mitten, även om det inte alla gånger såg så stabilt ut. Vi tog fyra poäng av serietvåorna, vilket visar att vi fortfarande kan vinna mot vilka motståndare som helst. Det har varit bra uppslutning på Mickel Räv efter matcherna, oavsett resultat och vi genomförde både Ålandsresan och Hoyzer Cup, vilket vi ska vara stolta över. Är det nåt vi inte kan vara helt nöjda med så är det träningsnärvaron vilket såklart också avspeglat sig på matcherna. Men som helhet har vi nått målen vilket är starkt sett till förutsättningarna.

Hoyzer Boyz har haft både toppat och djupa dalar under säsongen. Vad beror ojämnheten på?
– För många enkla misstag, för dålig kontinuitet i truppen och för många matcher med spelare på fel eller ovana positioner vilket skapat obalans i positionsspelet. Vi har haft märkligt svårt att komma in i matcherna och det känns som att det var först mot slutet av säsongen som vi orkade hålla bra nivå en hel match både fysiskt och psykiskt. Kanske får jag mothugg här, men laget har nog helt enkelt tränat för lite tillsammans och inte tagit till oss av det vi sagt att vi ska göra på match. Det har varit rörigt, som att vi inte förstått vad vi har för uppgifter på planen. Vi har inte alla gånger tagit ansvar som spelare och individer och då har inte heller lagspelet funkat så bra. Men vi har också visat att vi utifrån våra förutsättningar fortfarande kan spela bra fotboll och verkligen kämpa stenhårt mot ett gemensamt mål. Det finns både karaktär och karaktärer i Hoyzer Boyz. Underbart!

Vad har varit bra respektive dåligt?
– Som sagt… Inte så bra träningsnärvaro och stundtals för lite konstruktivt och utvecklande när vi väl tränat. Men det är svårt att överföra bra saker från träning till match om inte alla deltar, så det var som att vi tvingades tumma på de ambitionerna. Bra att vi hela tiden kämpat på när det varit tufft och jobbigt, för att vi vet vad vi egentligen kan både som lag och spelare. Analyserna över några öl efter matcher visar hur mycket passion och vilja det finns i Hoyzer.

Vad tycker du om din egen insats?
– Ojämn, som lagets insatser ungefär. Det kändes som att säsongen tog slut för fort när jag började komma igång och äntligen fick spela utan skadekänningar.

Vad måste ni jobba på inför nästa säsong?
– Vi måste höja vår lägstanivå och lösa de problem vi haft med offensiven och vårt målskytte. Jag fortsätter att tjata om hur viktigt det är att ta vara på träningstillfällena och göra det bästa av dem. Som jag ser det är det enda sättet att förbättra laget och spelet med det spelarmaterial vi har. Sen kan det såklart bli aktuellt att värva, men det lämnar jag till klubbledningen och våra spelarscouter.

Vilken Hoyzerhändelse från året som har gått tycker du är mest minnesvärd?
– Uddamålssegern mot San Marino som inte bara var en skön revansch efter genomklappningen i våras. Det var en oerhört viktig match för tabellpositionerna och vi hade inte tagit en seger i serien på evigheter. Precis som önskat var det en match som bjöd på det mesta i form av dramatik, kämparglöd, skrubbsår och ett lyckligt slut. Och det är alltid kul att få göra mål!