Hoyzer startar nytt inomhuslag

Det nalkas inomhusspel för Svarta Gamens lag, men till skillnad från tidigare kommer man inte att spela i mixserien. Istället kommer Hoyzers tjejer och killar att ställa upp med ett till stora delar nykomponerat lag i herrserien.

Hoyzer Mix tar ett sabbatsår och istället har den dekadenta klubben med det stolta Gamemblemet registrerat ett sprillans nytt lag i herrserien, dock med inte enbart herrar i truppen. Vi kollade läget inför inomhussäsongen med lagledaren och målvakten Johan Javelius.

Hoyzer ställer för första gången upp i herrlagsserien inomhus i år efter att tidigare alltid spelat mixat. Vad ligger bakom detta revolutionerande nytänkande?
Vid årets laguttagning har valde vi att helt bortse från kön. Vi ville helt enkelt ha de mest hoyzerskt spelande spelarna med, oavsett vilken könsidentitet de upplevde sig ha. Med den ingången blev ramarna i mixserien allt för snäva, eftersom den kräver strikt redovisande av just könsidentitet och en laguppställning byggd på just det.

Är det sant att ni kallar laget för Hoyzer Plazt?
Det stämmer. Vi såg nystarten i herrserien som ett utmärkt tillfälle att hörsamma de röster som höjts kring avsaknaden av ett ”z” i inomhuslagets suffix. Vilket underlag fotboll ska spelas på har ju dessutom alltid varit en stridsfråga för Hoyzer, och hade det varit möjligt hade vi förstås spelat på grus inomhus. Man kan se på namnet som ett slags protest mot avsaknaden av just den typen av planer.

Förra inomhussäsongen blev resultatmässigt minst sagt svag och jumboplatsen var odiskutabel. Vad berodde det på?
Det analysarbete som träningstaben gjort under våren och sommaren har pekat ut många viktiga saker att arbeta med inför kommande säsong, men en sak kommer prioriteras över allt annat: återhämtning. Under förra årets slarvades det ofta med den kolhydrats- och vätskeinhämtning som är så viktig för att kroppen och sinnet ska kunna växa och bli bättre. Lagledningen ska i år därför ta utökat ansvar för att se till att laget så ofta som möjligt dricker öl efter match.

Mixlaget vann ju sin sista match, vilket också var säsongens enda seger. Hur ska ni hålla fast vid den vinnartrenden?
Lagmoralen är god och det finns en stark känsla av momentum i hela truppen sen den matchen. Vi fortsätter att ta en match i taget.

Finns det inte risk att Hoyzers inomhuslag blir en slagpåse med tanke på att nivån även relativt sett är högre i herrserierna?
Jag förstår inte frågan.

Det sägs att ni undviker att ställa upp i cupen för att slippa få en dålig start på säsongen, då många lag där skulle spöa Hoyzer med tresiffrigt även om ni toppade truppen. Kommentar?
Att vi i valt att stå över cupen handlar om att årets upplaga av Hoyzergalan faller så nära inpå, redan veckan efter. Hoyzergalan är givetvis en stor högtidsdag för alla våra spelare varför lagledningen har velat ge truppen en lugn helg för att ladda upp inför festligheterna.

Inomhuslaget har också ett gäng nya spelare som tidigare aldrig representerat Hoyzer. Vad kan du säga om dem och hur ska ni få in dem i Hoyzergemenskapen?
Jag har givetvis fört en personlig dialog med samtliga spelare som vår General Manager har pekat ut som potentiella hoyzervärvningar under transferfönstret. De spelare som vi slutligen skrivit kontrakt med har samtliga varit beslutsamma och ödmjuka i sina förhoppningar om att vara en del av och Hoyzer, både fotbollsmässigt och känslomässigt. Min bedömning är därför att våra nya spelare tillsammans med lagledningens förbättringsarbete utifrån förra årets prestation kommer bygga hoyzergemenskapen starkare än någonsin i Hoyzer Plazt.

Vad har ni för styrkor respektive svagheter?
Vi är ett nytt lag, med nya spelare och ett nytt tänk. Och det är säkert möjligt att det nya, det främmande, det okända kan ses som en svaghet i mångas ögon. Men det som är okänt kan också vara överraskande och revolutionerande. Vi har allt och ingenting att bevisa den här säsongen, och det kommer vi göra.