Bara vinnare på Hoyzergalan

I lördags hölls den årliga Hoyzergalan och till skillnad från årets ojämna sportsliga insatser var det bara vinnare på stamhaket Mickel Räv i Hökarängen. Det frossades i Hoyzerpizza, öl och hoyzerskt samkväm. Och naturligtvis delades hedersutmärkelserna för det gångna årets prestationer ut. Vi ger er hela listan!

Hoyzer Girlz:
Årets Rookie: Theres Berglund. Hon kom som ett yrväder en aprilafton! Vi i Hoyzer Girlz förstod redan då att en sådan fotbollsbrud inte växer på träd. En stark spelare med bra bollkontroll och de grymmaste nedtagningarna vi skådat. För att inte nämna att hennes första mål sköts som ett spjut från mittlinjen rakt in i nätet!

Årets måldrottning: Anna Fernlund. Efter många år i gamet är hon svår att slå när det kommer till att göra mål! Vändningar är hennes specialitet! Då denne spelare har kontrakt med annat lag har vi varit glada över de matcher vi fått spela med henne! Med 6 mål gjorda är hon värd titeln årets måldrottning!

Årets back: Helena Malm. En spelare Hoyzer Girlz är en riktig klippa i försvaret! Hon försvarar målområdet likt en gladiator! Som målvakt är man glad att man har en sådan stjärnspelare i sitt lag som motståndare är man rädd! En stentuff brud som alltid ställer upp för sitt lag!

Årets löpare: Åsa Öhman. På onsdagskvällar på Västboda BP kommer denna uppskattade Hoyzer Girlz spelare och rycker in. Hon har minst träningsnärvaro av Girlzen men det märks inte på match! Likt en ettrig gepard tar hon sig fram och vi andra Girlz häpnas av hennes uthållighet!

Årets bolltrollare: Jessica Norberg Likt en trollkarl sveper sitt trollspö sveper denna Hoyzer Girlz spelare med bollen förbi motståndarna! Överstegs fint, vändningar och annat lurigt har hon laddat rockärmen med inför varje match. En sann bolltrollare!

Årets ankare: Till hösten kom hon äntligen tillbaka! Hoyzer Girlz egna konstnär bytte skidorna i norska fjällen mot fotbollen på plastgräset. Med sitt norrländska lugn och gedigna engagemang skapar hon stabilitet i laget.

Årets lugn i stormen:
Malin Hansson. En klippa i laget. Vår egen guru! Med sitt otroliga lugn får hon den stormigaste match att bli det lugnaste vatten!

Årets rensning: Lina Lindström. Tar det det säkra före det osäkra. Hon får ofta målvakten att dra en lättnadens suck.

Hoyzer Boyz:
Årets målkung: Då WO har den dåliga smaken att inte vilja närvara har vi inget annat val än att ge priset till tremålsskytten Anton Knopff!

Året skrubbsår är vikt till Tomas Kullander. Redan i premiären visade han vägen genom att ploga gruset med huvudet före. Skrubbsår i ansiktet är respekt!

Årets glaslirare har inte gjort många matcher i år. En armfraktur på träning satte stopp för försäsongen och väl tillbaks efter den samt graviditet klarade inte fötterna av de extra trivselkilon lagets ömfoting lagt sig till med. Mina damer och herrar, Årets glaslirare är: Björn Blomberg.

Årets Dödsfint går till Per Levin för just Dödens fint i höstmatchen mot Übermensch. Det sägs att den grundlurade Übermenschspelaren än idag irrar runt i trakterna av Högdalstoppen.

Årets stilikon: Johan Javelius tar hem alla stilkategorier som Årets skägg, Årets TV-räddning, samt Årets mittbena (rykaren mellan armarna på Johan i vårmatchen mot Nyköping).

Årets fall: Emil Kaneko Bertz snubblar på bollen direkt på avspark och blir liggande i de olidliga smärtorna av ett skadat ego.

Årets mål:
Eftersom Självmål inte kunde komma till galan och ta emot priset för sin delikata lobb nomineras John Hollingworth priset för hans långskott på avspark mot Joy Division.

Årets matchvinnare: Två gånger om stod Andy Backlund för det avgörande målet i uddamålssegrar. Extra påpassligt då Hoyzer Boyz bara vann tre (spelade) matcher och de enda två tillfällen där man vann med ett måls mariginal.

Årets reservmålvakt: Hade kunnat bli Carlis Fridlund, som hoppade in i målet och höll nollan i premiären, om han inte läckt som ett såll i matchen mot San Marino. Istället får Björnar Berger priset för hur han medelst en liggande benparad räddade bollen på mållinjen efter att Johan blivit överspelad i höstmatchen mot Übermensch.

Årets comeback: Tim Nellfors kom in som en räddande ängel under hösten, höjde laget spelmässigt och gjorde såväl mål som målpass i poängmatcher, vilket starkt bidrog till att Hoyzer Boyz till slut inte bara räddade kontraktet utan tog en stabil mittenplacering.

Årets hybris: Efter att Anton Knopff gjort lagets alla (3) mål i de två första matcherna tycktes Klas ”Frälsarn” Jonssons målrekord på 20 fullträffar från säsongen 2012 sitta löst. Men sedan kom måltorkan, både för Hoyzer och för Anton, inte olikt Ikaros som inte heller gjorde några mål efter att ha flugit för nära solen…

Årets publikmagnet: Marco Ortolani packade in långväga tillresta släkt och vänner i baksätet på bilen vilket bidrog till Hoyzerhöstens bästa publiksiffror. Synd bara att Hoyzer Boyz torskade matchen (igen).

Årets rookie är Hoyzer Boyz enda rookie – Johan Wikström! Det är alltid lika intressant att observera den skräckblandade fascinationen i ögonen på nyförvärven när de inser att de är ute på riktigt djupt vatten i korpfotbollens grushav. Men Johan har gjort det bra och inte missat en enda tävlingsmatch under debutsäsongen.

Årets supporter: En riktig supporter står kvar och stöttar sitt lag när det blåser kallt. Inte ens när Hoyzer spelade som sämst, vägrade göra mål men gärna släppte in billiga sådana, kom så mycket som ett “buu” eller “avgå!” från klubbens mest trogna publikpersonlighet. Tack för att du finns, Tim Segura!

Dessutom tilldelades Mickel Räv återigen hedersbemärkelsen Årets krog! Motiveringen lyder: Den varma atmosfären och vänliga personalen får en Hoyzer att alltid känner sig välkommen oavsett matchresultat. Därför är Mickel Räv för tredje året i rad en värdig vinnare av utmärkelsen Årets krog. Mickel Räv är och förblir ett andra vardagsrum för Hoyzerspelare och supportrar, i med- och motgång.