Hoyzer Plazt utcoachade i coachens retur

Det var inte mycket som stämde för Hoyzer denna svala novembereftermiddag i Kärrtorp. Efter ett tidigt snöpligt baklängesmål föll laget som en samling individer istället för att resa sig som ett kollektiv. Bohemian Guindalense nöjde sig med att spela press-spel och kontra mot ett Hoyzer som inte kunna knyta samman sina lagdelar.

Endast efter Marco Ortolanis och Hoyzer Plazts första mål för säsongen kunde Hoyzer slappna av och föra boll mot ett formstarkt motstånd. Detta höll sig inte länge efter pausvilan när ett tydligt trött Hoyzerlag föll ihop och tappade markeringar. Hoyzer blev utkontrade och det utmynnade i en tydlig frustration hos coach Anton Knopff som nästan snackade till sig en läktarplats i matchens slutskede.

Senare på presskonferansen förklarar han sig:
– Vi måste börja spela mer tillsammans. Just nu är vi ett relativt nytt lagbygge och man märker att det inte klickar än. Där ligger ansvaret på mig som coach, det är upp till mig att alla vet vad dem ska göra och förstår vad det innebär att bära Hoyzer-emblemet. Vi kommer att kolla på matchen igen för att hitta där det brister i kommunikationen.

Frågor om förändringar i spelsystemet leder inte till tydligare svar:
– Vi kommer att kolla på matchen igen och se över vad vi behöver förbättra. Vi har noll poäng på två matcher, allt är på bordet.

Vidare ställdes frågor om den tydliga frustrationen som syntes på plan:
– Jag måste vara en bättre lagkamrat, det är dålig kommunikation och destruktivt från min sida. Men jag tänker inte be om ursäkt för att jag vill vinna. Go Hoyzer!

Som vi märkte är lagmaskinen Hoyzer Plazt fortfarande under uppbyggnad. Slutresultetet 1-8 ger sammantaget 1-13 i säsonges två första matcher. Men ljusglimtarna syntes stundtals, det finns bara uppåt från dagens prestation.