”Jag skulle hellre vara en buse”

I söndags gjorde Affe Piran tävlingsdebut i den gula Hoyzertröjan, då nystartade inomhuslaget Hoyzer Plazt åkte på sin andra raka stortorsk. Hoyzernytt har pejlat läget med nyfölvärvet.

Välkommen till Hoyzer! Berätta lite om dig själv.
– Tackar så hjärtligt! Jag är 32 år gammal och kommer från Uppsala där jag bodde tills jag fyllde 30. Numera residerar jag vid Hammarbyhöjden och har bytt statligt skrivbordsjobb mot hippa reklambyråer och sånt. Förutom rockmusik och grafisk design så är fotbollen mitt största intresse. Mitt hjärtas lag är IK Sirius, men har även sedan barnsben ett enormt intresse för Italiensk fotboll och då främst AS Roma som har varit mitt favoritlag ute i Europa de senaste 15 åren. Ja, jag vet att Marcus Birro också gillar Roma, det tar jag inget ansvar för. Har spelat i Gamla Upsala SK som knatte, men la av med det innan det blev för seriöst. Har spelat lite till och från på somrarna, men jag kände att suget efter att spela fotboll blev för stort och inför den här säsongen så gick jag med i Party Hard FC i gruskorpen för att få spela lite igen. Tyvärr blev det inte allt för många matcher för min del pga tidsbrist. Men nu är jag redo för en full satsning!

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?
– När allt stämmer så är jag snabb, envis, stark och har ett hyfsat öga för vart jag ska placera mig. Har inte så mycket spelvana i korpen, framförallt inte inomhus och har ingen koll på lagen, så detta kommer ett tag att komma in i. Är dock inte särskilt teknisk eller har ett speciellt hårt direktskott. Jag är en hyfsad gentleman som inte spelar särskilt fult eller hårt. Detta är inget jag är nöjd med. Jag skulle hellre vara en buse!

Hur kom det sig att du valde att gå till Hoyzer Boyz?
– Fick reda på klubben genom målvakt Johan Javelius som jag är skolkamrat med. Han berättade om konceptet och klubben och det lät helt fantastiskt. Dessutom så gillar jag ambitionsnivån och jag tror att jag kan växa som spelare i den här klubben.

Vad tror du att du kan bidra med till Svarta Gamens lag?
– Hängivenhet, pålitlighet i avseendet att ställa upp för laget och förhoppningsvis kommer jag i matchform så att jag faktiskt kan göra lite mål och stoppa lite målchanser. Ska träna hårt, få upp flås och komma igång ordentligt inom en inte allt för snar framtid.

Vad har du fått för första intryck av klubben?
Bra sammanhållning, bra organisation, bra folk, bra stämning, bra inställning och den snyggaste grafiska profilen jag har sett hos ett korplag någonsin.

Du gjorde tävlingsdebut förra söndagen. Hur gick det?
– Det gick väl sådär, jag gjorde inte en bedrövlig match, men har en lång väg att gå innan jag når min gamla form igen. Glömmer lätt bort att matchformen inte kommer gratis. Inomhusfotboll är inget jag sysslat med tidigare, så det kommer ta ett tag att vänja sig vid.

Vad har du för förhoppningar på säsongen?
– Göra minst ett mål. Ha roligt. Utvecklas som spelare. Spela fotboll och ha ett närvarosnitt på minst 80% på alla träningar/matcher.