”Ett magiskt ögonblick”

Hoyzer Plazt åkte på sin tredje förlust på lika många matcher, men 3-4-torsken mot FC Gammeldansk var ändå ett fall framåt. Åtminstone om man frågar Johan Wikström som passade på att göra sitt första Hoyzermål.

Grattis till första målet i Hoyzertröjan! Hur kändes det?
– Stort tack! Det var ett magiskt ögonblick och förstås väldigt skönt att spräcka den personliga målnollan i Hoyzer. Sen var det trist att vi förlorade och i slutändan är det poängen som räknas.

Kan du berätta lite om matchen?
– Vi ryckte verkligen upp oss jämfört med matchen mot Bohemian. Motståndet var lika starkt och spelskickligt, men den här gången hängde vi med mycket bättre. Svårt att begära så mycket mer egentligen. Sen räddade Johan oss många gånger och höll oss kvar i matchen. I andra halvlek, som slutade 3-2 till oss, var det hawaiifotboll i ett nötskal, men det var väldigt kul att spela!

Hur kändes din egen insats, utöver fullträffen?
– Det gick bättre än förra gången men jag är långt ifrån nöjd. Det blir för lite bollkontakt under matchen. Men konditionen är på väg tillbaka efter att jag har varit sjuk och otränad, och det är viktigt.

Vad beror det på att ni haft så svårt inledningsvis?
– Vi har inte varit samspelta och inte haft orken. Vi har mött två bra lag och när vi mötte det tredje laget i premiären, som kanske inte var lika starkt som de andra, så saknade vi avbytare.

Hur ska ni vända trenden?
– Vi behöver träna mer, få bättre kondition och bli bättre på att behålla bollen. Sen måste vi få upp snacket inom laget, men det hänger nog ihop med orken. Är man svintrött efter några minuter är det knappt att man orkar andas, och än mindre prata. Vi kör ju på tisdagskvällar på Södra latins gymnasium, så det är bara att dyka upp och fortsätta jobba på.

Övriga målskyttar för Svarta Gamens inomhuslag blev Micke Ek och Anton Knopff. Nästa chans för Hoyzer Plazt att återupprätta lite av sin naggade hybris är mot Sultan FC nu på söndag kl 12.05 i Kärrtorpshallen!