Hoyzer Plazt fortsatt poänglösa

I söndags rundade Hoyzer Plazt av 2014 med en ny svidande förlust, denna gång med 0-3 mot Bloody Sunday. Det gör ont i Hoyzerhjärtat då det går Svarta Gamen emot och självklart undrar supportrarna vad som inte står rätt till i den gulsvarta nysatsningen.

Nystartade inomhuslaget Hoyzer Plazt har fått en mardrömsstart. Noll inspelade poäng på fem matcher och den horribla måldifferensen minus nitton (5-24). Man är seriens enda poänglösa lag och jumboplatsen är odiskutabel. Kanske är det tidigt att ta ordet fiasko i munnen, men läget ser minst sagt bekymmersamt ut. Hoyzernytt kände att det var dags att agera! Vi ställde således lagledaren, tillika målvakten Johan Javelius mot väggen och krävde svar på några tuffa frågor. Men Javelius tar lätt på kritiken och manar till lugn i stormen:

– Trots idel förluster är stämningen i laget god. Vi känner att vi jobbar mot ett gemensamt mål med ett gemensamt spelsystem. Vi spelar hoyzerskt tills vinsten eller döden kommer.

Hoyzer Plazt är ännu poänglöst och nu börjar det knorras i supporterleden. Hur märker ni av pressen?
– Vi känner som sagt en stor trygghet i vårt lagbygge. Vi kan tydligt se att vi gör framsteg från match till match. Vi har aldrig varit intresserade av medgångssupportrar. De kan heja på Åsen, eller Fiumelago.

Hoyzer har släppt in särklass flest mål och gjort klart minst mål i serien. Vad är det som inte stämmer i laget och i spelet?
– Vi är ett lag med många nya spelare och de som inte är nya har inte nödvändigtvis spelat i samma lag förut. Det innebär att det finns ett grundligt jobb med att göra oss till ett lag. Det ser vi tydligt att vi håller på att göra. Att spelet undertiden inte lever upp till vår målbild är naturligt och något som vi ser på som ett nödvändigt ont under en övergångsperiod.

Truppen har varit tunn vid flertalet tillfällen och resultaten talar ju sitt klara språk. Är det måhända dags att värva?
– Den beskrivningen känner jag inte igen mig i. Vi har ställt upp med fullt lag i alla matcher. Vi har dessutom haft avbytare i samtliga matcher utom en.

Funderar ni på andra åtgärder i organisationen och ledarstaben för att bryta den svaga trenden?
– Vi upplever som sagt inte att trenden är svag. Snarare att vi är på väg i en tydlig och bra riktning. Lagledningen har fullt förtroende för Antons Knopffs outtröttliga och engagerade man-management samt tillhörande spelfilosofi.

Känner du att du som lagledare har fortsatt förtroende från klubbledningen?
– Det är givetvis inte en fråga för mig att spekulera i. Klubbledningen har gett mig uppdraget och jag kommer att fortsätta göra det med fullt engagemang till dess att jag hör något annat.

Är det inte dags att förlika sig med tanken att Hoyzer inte är ämnade för spel på syntetunderlag och borde hålla sig till levande naturmaterial som grus?
– Vi befinner oss i en tid av stark teknisk utveckling. Vi ser hur cd-spelare, bärbara telefoner och inte minst webb-surfng börjar bli en del av alla människors vardag. Även inom fotbollen sker tekniska landvinningar där det tak- och väggomslutna plastgolvet kommit som ett vinterkomplement till sommarsporten grusfotboll. Jag ser det som en självklarhet att en fotbollsinstitution som Hoyzer ska vara en del av och forma också framtidens fotboll.

Nu tar Hoyzer både spel- och träningsledigt över helgerna. Inomhussäsongen fortsätter den 18 januari 2015, då Hoyzer Plazt ställs mot nästjumbon Fantastiska Tian!