Noll poäng efter halva serien

Samma visa för sjunde raka matchen. Hoyzer Plazt gick på pumpen igen och denna gång bröt man dessutom den uppåtgående trenden och stod för en svag insats.

Det vill sig verkligen inte för Hoyzer Plazt. Söndagens motståndarna Team Fabulator var något av ett stryklag i Hoyzer Boyz serie för ett par år sedan, men denna gång blev de Hoyzers övermän, liksom samtliga andra lag i inomhusserien. Då hälften av matcherna spelats och Svarta Gamens förkämpar mätt krafterna med alla motståndare har man spelat in noll poäng. På dessa sju matcher har man mäktat med åtta mål, men samtidigt släppt in i sammanlagt 32. Således är det varken tätt bakåt eller full fart framåt. Hoyzerspelaren Johan Wikström var bedrövad men hoppfull efter förlusten.

Ännu en tung förlust. Vad var det som felade denna gång?
– Vi mötte återigen ett lag som var klart bättre, men den här gången var vi så mediokra att vi hade kunnat förlora även mot ett betydligt sämre lag.

Berätta om matchen.
– Första målet är det jag som inte hinner följa med en spelare på kanten och han pangar in den i bortre hörnet, från nästan ingen vinkel alls. De gjorde några såna mål idag. Anton Knopffs mål var en styrkedemonstration där han med bollen under kontroll motade bort 2-3 försvarare och pangade in bollen under målvakten.

Du uttalade dig efter matchen om att allt var bra utom passningar, målskytte och försvarsspel. Exakt vad är det då som är bra?
– Det där var mest mitt tvångsmässiga behov av att, med glimten i ögat, vara sarkastisk i pressade lägen. Viljan var det i alla fall inget fel på idag!

Vad ska ni göra för att förbättra er?
– Vi måste fortsätta att förbättra oss och absolut inte låta oss nedslås. Men idag slog det mig hur dåligt samspelta vi är, i jämförelse med Fabulator. Det funkar till exempel inte att endast en person åt gången sätter press. Sen saknar vi ett ordentligt passningsspel, men det hänger ihop med att vi rör oss för dåligt och ger varandra för få alternativ.

Hur står det till med stämningen och självförtroendet i laget efter en så lång raka motgångar?
– Stämningen är god och under säsongen har vi haft en uppåtgående trend, där vi gjort allt bättre ifrån oss. Dagens insats var ett undantag.

När kommer den första poängen?
– Första poängen kommer nästa vecka mot AllaVii. Något annat finns inte!