”Saknaden av gruset och Hoyzer blev för stor”

Under torsdagen skrev vi om de rykten som börjat cirkulera i sociala medier om en comeback för ett välkänt ansikte i den hoyzerska backlinjen. Nu tar både klubbledningen och spelaren i fråga bladet från munnen för att stoppa spekulationerna från att gå över styr.

Det var på onsdagskvällen som sportschefen Bjørnar Berger fick mycket positiva signaler från en av Hoyzer-veteranen Mikael “Michelle” Edgren. Den skadebenägna backen har haft en paus från laget, men verkar nu motiverad för ett comeback på gruset. Naturligtvis en fjäder i hatten för sportchef Berger som var märkbart nöjd med de indikationer han fick av samtalet.
– För Hoyzer är en värvning av Michelle optimal, då vi måste ha in en back till i vår lite åldrande försvarslinje.

Edgrens sista säsonger i Hoyzer kantades av återkommande skadeproblem och vi vande oss vid att se honom vid sidlinjen där han förtjänstfullt axlade rollen som coach och ledde laget till oöverträffade framgångar under guldåret 2012. Dessutom var han hel nog att vara med på gruset och ta hem cupguldet samma sommar. När Hoyzernytt når honom kan man verkligen känna på revanschlusten efter den tunga perioden som fick honom att till sist lämna Svarta Gamens lag.

Välkommen hem! Vad ligger bakom beslutet om en comeback på gruset?
– Saknaden av gruset och Hoyzer blev för stor, helt enkelt. Sen har jag nog under min frånvaro haft chansen att bygga upp en tillräckligt osunt naiv tro på att jag inte kommer skada mig igen för att våga mig på en comeback.

Har du hållit koll på Hoyzer under din frånvaro?
– Nja, hyfsat. Har väl mest hört skvaller, inte så mycket resultat. Har förstått att det saknas en tydlig anfallare/målskytt men att många gjort ganska lovande inhopp. Tror att Knoppen (Anton Knopff) som coach var ett smart drag – han har talang! Ser fram emot att se vad mer som hänt.

Vad tror du att du kommer kunna bidra med till laget inför jubileumssäsongen?
– Jag hoppas att jag kan bidra med bredd och kanske lite ökad trygghet bakåt. Även om jag är ganska sugen på att prova rollen som mitt-mitt… Men oavsett så blir nog en ökning av maltintag mitt största bidrag. Har förstått att det behövs.

Hur har du hållit formen och din beryktade snabbhet?
– Det har jag inte. Ligger dock i hårdträning för tillfället och hoppas vara i ganska bra form när det drar igång. Snabbheten kanske har försvunnit med åldern… Vi får se, tänkte utmana Bjørnar på 100m när vi kommit igång – det blir en bra värdemätare!