Highlights från Hoyzers årsstämma

“Skönt att det inte blev slagsmål”, var första kommentaren när mötesordförande Andreas Backlund avslutade årsstämman 2015. Däremot blev det två och en halv timmes intensiva diskussioner. Några nyheter jämfört med ifjol som årsmötet beslutade var en förhöjd men uppdelad avgift, satsningar inför tioårsjubiléet, eventuell morgonserie, en mer uppstyrd spelarrekrytering och behov av ny träningsplan i höst.

Värd för årsstäman var precis som ifjol Emil Bertz, som fixade både bostadsrättslokal, öl och snacks. Totalt deltog tio spelare, varav åtta från Hoyzer Boyz och två från Hoyzer Girlz.

Avgiften delas upp
Vi har har haft ett stort inflöde av pengar i klubben, till exempel via Hoyzer Cup, sponsring och återbetalning av spelarskulder, men samtidigt ett stort utflöde. Vi kan inte räkna med att få in lika mycket pengar igen. Därför beslutade årsstämman att höja avgiften från 500 till 700 kronor. Avgiften är uppdelad i två delar: medlemsavgift 100 kronor och 600 kronor matchavgift för de i truppen som spelar matcher. En del spelare är enbart med och tränar och behöver då enbart betala medlemsavgiften. Och vi behöver fler till träningarna!

Speciella satsningar för tioårsjubileet
Hoyzer fyller tio år 2015! Bjørnar Berger kallar till ett separat möte för att detaljplanera. Några ideer luftades på årsstämman: Hoyzervecka, lagfest, bjuda in orginalspelare/matchens veteran, bankett på Mickel Räv. Förslaget om att åka till Grönland istället för Gröna Lund röstades ner…

Spelarrekryteringen ses över
Hoyzer har höga ambitioner om att få flera spelare, i både Boyz och Girlz, och vi vill ha med folk på provspel, för att se om dom passar in i laget. Det måste finnas någon form av konsensus inom befintliga truppen när en ny spelare tas in. Man får gärna bjuda in en kompis, som både är social och har spelat fotboll förut, till träning. Men det är viktig att förklara för hen att man inte kommer direkt med i laget bara för att man har deltagit i en träning.

Seriespel som ifjol
Det blir även i fortsättningen seriespel i två separata lag, Hoyzer Boyz och Hoyzer Girlz. Lagen kommer spela i samma serier som de tillhörde ifjol, om inte Korpen hittar på annat. När det gäller Hoyzer Girlz är laget i behov av flera nya spelare, då det var kämpigt att få ihop matchtrupper ifjol även om det alltid löste sig. Hoyzer Boyz kommer fortsätta ha en maxgräns på 13 spelare i matchtruppen, och är det fler anmälda än så avgör störst träningsnärvaro bland de som betalt matchavgift (se ovan).

Intresse för morgonserie
Utöver vanliga seriespelet vill Michelle kolla upp lite mer om möjligheten att delta i en morgonserie. En snabb koll bland deltagarna på årsstämman visade att intresset är stort!

Vårträningar på Långholmen
Hoyzer Boyz och Girlz tränar gemensamt, två gånger i veckan. Vi kör lördagar kl. 12 och tisdagar kl. 19 tills vidare på Långholmens grus. Det blir inte heller i år några Facebookevent för träningarna, även om det inte funkade hundraprocentigt ifjol vid några enstaka tillfällen. Man ska alltså inte meddela om man inte kommer, för att undvika en negativ spiral. Under träningarna i sommar kan det däremot bli tal om event, eftersom det är färre som tränar då och mer osäkert. När Långholmen byggs om till konstgräs nån gång i sommar får vi se var vi håller hus. John Hollingworth har gjort en inventering av lämpliga planer, men var vi ska träna i höst återstår att se. Konstgrästiderna för hela säsongen släpps dock redan under tidig vår.

Vi deltar i Aprilcupen 11 april
Vi har tacka ja till att delta i Aprilcupen och använda den som träningsturnering för boyzen. Dock om det kommer några Girlz eller prospects som vill vara med så funkar det fint.

Tara ny lagkapten i Hoyzer Girlz
Petra Åslund lämnar över ansvaret som lagkapten till Tara Svensson, men Petra kommer finnas kvar som stöd (och som spelare förstås). Tara har börjat se över vilka befintliga spelare som vill fortsätta och eventuellt även sätta ut en annons för att hitta nya spelare.

Nya och nygamla ansvarsområden Hoyzer Boyz
Lagledare: Andreas Backlund
Sportchef: Bjørnar Berger
Materialkoordinator: Per Levin
Ölansvarig: Johan Javelius
Webbredaktör: Johan Wikström tar över från Carlis närmaste tiden
Chefsdesigner och produktchef: Bjørnar Berger