Rykten om Hoyzermanagerns mystiska frånvaro – hela listan!

Många har uppmärksammat att Hoyzer Boyz kanske mest inflytelserika maktspelare har varit osedvanligt frånvarande. Det besynnerliga försvinnandet har gett upphov till en rad spekulativa antaganden, alltifrån ond bråd död till en Coup d’etat. Vi har listat de populäraste teorierna.

Hoyzer firar som bekant tio år som fotbollsklubb och har lovat både sportsliga och icke-sportsliga storsatsningar inför jubileet. Men med säsongen i antågande har det varit osedvanligt tyst från klubbledningen och i synnerhet från långvarige kaptenen och lagledaren Carlis Fridlund. Inte minst Protokollet från Hoyzers lagstämma, där Fridlund inte närvarade för första gången någonsin, spädde ytterligare på spekulationerna om konflikter i toppskiktet och rävspel bakom kulisserna i Svarta Gamens herrlag. Ett försvinnande á la Putin som skapar oro och oreda.

Hoyzernytt har försökt få ett klargörande eller åtminstone en kommentar, men det är Silenzio Stampa och locket på från klubbledningen. Pågår en utrensning i det tysta, eller är denna misstänkta Coup d’etat redan ett faktum? Eller är det andra faktorer som ligger bakom det mystiska försvinnandet? I avsaknad av säkra uppgifter är en uppsjö olika teorier och rykten i omlopp – här är bara en bråkdel:

Ond bråd död
Mångas spontana reaktion var att den mest naturliga förklaringen till att Fridlund så oväntat skulle lämna lagledarposten vind för våg måste vara att han helt enkelt gått och dött. Ryktena om hans död visade sig dock starkt överdrivna, då han sågs träna med laget så sent som i tisdags.

Coup d’etat
Protokollet från Hoyzerstämman gör gällande att tidigare vice lagledaren Andreas Backlund nu är ensam om uppgiften, vilket tolkat som att Fridlund, som suttit på posten sedan tio år har dragits in i en maktkamp och tvingats bort. Ett sidospår från denna antagna kupp är att han frivilligt ska ha lämnat alla uppdrag i Hoyzer Boyz, vilket stärks av att även hans andra ansvarsområden tills vidare sköts av andra.

Mystisk sjukdom
Det har cirkulerat uppgifter om att Fridlund vårdas för en svår sjukdom. Vissa gör gällande att den är så pass allvarlig och smittsam att han satts i karantän, andra att den är av psykisk natur och att Hoyzerkaptenen spärrats in på en sluten psykiatrisk enhet. En något mindre tillförlitlig källa uppger att han drabbats av ”kronisk vinterkräksjuka av episka proportioner” vilket, om det fanns någon sanningshalt i, skulle kunna förklara frånvaron.

Proffskontrakt/utlandsflytt
Kan Fridlund vara på väg att lämna Hoyzer Boyz? Så sent som 2013 lämnade han laget mitt under säsongen för proffsspel i den kanadensiska RecSports-ligan. Den illojala handlingen till trots togs han oväntat till nåder, men vederbörande ska ändå under vintersäsongen vid minst ett tillfälle ha spelat med ett lag i lunchseriens elitdivision, vilket läckte ut efter att han antecknats för såväl mål som assist. Ett annat spår är att en ny utlandssejour är i görning, baserade på att Fridlund ska ha besökt Indien och huvudstaden New Delhi av oklara anledningar strax före det mystiska försvinnandet.

Svår skada/ålderskrämpor
Det är ingen hemlighet att Fridlund har haft flera karriärshotande skador under sina år i Hoyzer. Förutom ett par knäoperationer har det rört sig om diverse ledband, menisker, sprickor i skenben och revben samt plastgräsrelaterade muskelskador. Trots allt är han med sina strax 42 jordsnurr truppens äldsta spelare, med frikort hos sjukgymnasten och snart pensionärsrabatt på SL. Förr eller senare måste grusskorna upp på hyllan och när den dagen kommer kanske det är dags att släppa fram yngre talanger också i klubbledningen.

Hoyzernytt följer såklart upp utvecklingen i det mystiska fallet.

Vet du något om försvinnandet? Hör av dig till red@hoyzer.se!