Försäsongsmatcherna mullrar igång

En mixlagsmatch, deltagande i Aprilcupen på Långholmen och internationella cupen Skrubbsår på Åland är två viktiga inslag för Hoyzers försäsong, utöver träningarna. “En grymt bra möjlighet att spela ihop laget inför säsongen”, säger sportchef Bjørnar Berger.

Den 11 april deltar Hoyzer i Aprilcupen på Långholmen. Vi är inbjudna av Partizan STHLM och Kontra STHLM och vi kommer vara en stor publikmagnet. Dessutom blir det förmodligen en träningsmatch för Hoyzer Mix och en bit in på säsongen förmodligen deltagande i Skrubbsår på Åland, när vi väl fått inbjudan.

Sportchef Bjørnar Berger ger sin syn på Aprilcupen, som är det enda spikade så här långt.

Hur ser du på Hoyzers deltagande i Aprilcupen? 
– Jag ser deltagande som en grymt bra möjlighet att spela ihop laget inför säsongen, båda på och utanför plan, säger Bjørnar Berger.

Satsar vi på att vinna cupen eller är det mer ett tillfälle att spela ihop laget?
– Vi går ju alltid ut på planen för att vinna, men det blir nog fokus på taktik och samspel. Vi kommer ta den här möjligheten att få ihop laget.

Ställer Hoyzer upp med både girlz och boyz?
– Vi kör med ett lag. Som det ser ut nu blir det nog ett par spelare med från Hoyzer Girlz. Då vi ju kör på Ajaxmodellen, med samma filosofi och taktik i alla lag i klubben, så blir det bra utbyte också för girlzen.

Är det några fler träningsmatcher eller cuper på gång innan serierna startar?
– En mix-lagsmatch är i planeringen och sen är det rykten om att vi även i vår deltar i den internationella cupen “Skrubbsår” på Åland.

Fakta Aprilcupen
Aprilcupen 2015 spelas på Pålsundsvallen på Långholmen, lördagen den 11 april. De sex lag som ställer upp i cupen är indelade i två grupper där lagen möts i tre omgångar. Ettan och tvåan går till semifinal och treorna får mötas i en match om femteplatsen. Alla lag är alltså garanterade tre matcher. Underlaget är grus och spelformen är 7-mannafotboll. Det lag som inte spelar match bistår med en person som domare. Gruppmatcherna spelas samtidigt på två planer som ligger bredvid varandra som 1×15-minutersmatcher. Match om 5:e plats är också en 1×15-minutersmatch. Match om 3:e plats samt semifinaler och final spelas som 2×10-minutersmatcher.

Spelschema grupp 2
10:30 Staden – Planekonomi
10:50 Hoyzer – Staden
11:10 Planekonomi – Hoyzer

Ta på dig din gulsvarta halsduk och heja fram Hoyzer till årets första framgång! Om du nu inte ska spela förstås, då kan det vara bra att delta på planen istället.

Läsk och öl kommer finnas till försäljning. Alla spelare får dessutom Bahn Mi (vietnamesiska baguetter), meddelar arrangören.

Läs mer om Aprilcupen på aprilcupen.se