Hoyzer Girlz mobiliserar – provspelare och utlandsproffs på ingång

Säger du också ‘fan’ när du missar en passning? Säger du bra tänkt när någon annan gör det? Har det hänt att du kallar öl för sportdryck?

Så lyder några av budskapen i Hoyzer Girlz värvningskampanj. Det stolta och erkänt duktiga laget blickar framåt och är i behov av fler spelare för att gå starka in i säsongen.

“Man ska inte vara fin i kanten”
Lagkaptenen Tara Svensson har klart för sig vilka sorts profiler hon vill ha in i laget.

– Man bör vara utåtriktad. Vi söker spelare som tycker fotboll är bland det roligaste som finns. Styrka bollkontroll och engagemang är viktiga egenskaper. Man ska inte vara fin i kanten, säger Tara Svensson.

Hoyzer Girlz hade en svängig säsong under 2014 och bjöd på många underhållande matcher i sin division 1-serie. I en jämn tabell blev det till slut en sjätteplats efter fem segrar. Tara betonar dock att glädjen och sammanhållningen är en minst lika viktig del som resultaten.

– Det bästa med Hoyzer girlz är att få chansen att träffa alla dessa underbara personligheter. Gemenskapen och att vi kan vara oss själva och ha roligt ihop.

Lockar med provspel
Hoyzer Girlz vill hitta spelare vars vinnarskalle saknar ett sammanhang. Ett första steg är att bli inbjuden till provträning på Långholmen, tisdagar kl. 19 eller lördagar kl. 12. Laget tränar tillsammans med Hoyzer Boyz – ett samarbete som säkrar upp att det alltid finns tillräckligt med folk för att bedriva bra träningar.

– Vi har några gamla rävar spelklara för säsongen. Rekryteringsprocessen som nyss startade har redan väckt intresse hos två lovande tjejer. En av dem har spelat i Paris SG, säger Tara Svensson entusiastiskt.

Vill du provträna för Hoyzer Girlz? Mejla tara.svensson@hotmail.com och beskriv dig själv och dina fotbollsmässiga kunskaper, så kanske vi ses på Långholmens grus.