Profilen lämnar Hoyzer – startar ny klubb

Med bara veckor kvar till seriepremiären har Hoyzer Boyz drabbats av ett tungt avbräck. Lagkaptenen Carlis Fridlund lämnar klubben efter tio år för en nystartad klubb med skyhöga ambitioner.

Fotbollsklubben Hoyzer fyller tio i år, men herrlaget får klara sig utan de sin kapten och lagledare sedan urminnes tider. Hoyzernytt har tidigare rapporterat om kontroverserna kring Carlis Fridlund, att han hållit sig ur rampljuset och nu kommer beslutet som åtminstone delvis kastar ljus över turerna kring den forne Hoyzerprofilen. Spekulationerna har varit många och vilda, där alltifrån schismer och maktkamp i klubbledningen till plötsligt och nedtystat dödsfall har varit på tapeten. Nu väljer Fridlund själv att ta bladet från munnen.

– Jag tröttnade lite på att vara synonym med Hoyzer. Det blev som en obekväm kostym vars snitt inte riktigt passade längre. Det har gått så långt att många tror att det är jag som har grundat klubben, som har ritat klubbmärket, att det är jag som är General Manager, att Hoyzer står och faller med mig, osv, osv. Det stämmer inte. Hoyzer är måhända lite av ett av kravlöshet bortskämt barn, men det är inte mitt barn. Inte längre.

– De i laget som känner mig, på riktigt, vet att jag sedan länge haft en dröm om att starta en egen hårt satsande fotbollsklubb från scratch. Hoyzer är ett färdigt kapitel för mig. Det är dags att vända blad till ett tomt ark att fylla med mening. Raka skägget och gå vidare. Livet är för kort för att köra fast i gamla strukturer och inte leva ut sina drömmar och ambitioner, livsnjutare och levnadskonstnär som jag är.

Fridlund säger sig ogärna vilja gå in på turerna som föregått avhoppet, men tonar ner att det skulle föreligga någon sorts konflikt mellan hans person och Hoyzer.
– Jag lämnar med rent samvete och hoppas vi skiljs som vänner. Det har varit roliga år och jag har lärt mig väldigt mycket av mitt engagemang i en bohemisk amatörklubb som Hoyzer, men vi har successivt vuxit ifrån varandra. Det finns väldigt många fina människor där och jag är säkra på att de klarar sig finfint utan mig som nån sorts vakande skugga över dem. Jag önskar Hoyzer all lycka i år och i framtiden, men det tar stopp här. Och om vi möts på fotbollsplanen kommer jag inte att hålla igen i närkamperna.

Den nystartade klubben Lokomotiv Bruna Stjärnan kommer till en början att husera i Korpens morgonserier på Östermalms konstgräs, men ambitionen är att redan till 2016 spela i fotbollsförbundets seriespel.