Vi ber läsarna om ursäkt

Gårdagens stora scoop om det skakande avhoppet från Hoyzer Boyz slog ner som en bomb. Läsare började snart misstänka att någon försökte spela dem ett spratt och har hört av sig för att få nyhetens sanningsvärde verifierat. Nu gör Hoyzerredaktionen något mycket ovanligt: ber om ursäkt.

Nyheten om att Hoyzerprofilen Carlis Fridlund skulle lämna klubben för att starta ett nytt fotbollslag spreds som en löpeld i sociala medier. Vissa vart glada, andra arga, ledsna eller besvikna. Vissa anade oråd, att det rentav låg en hund begravd. Att artikeln publicerades den första april gjorde det lite extra skumt att en gruskramare som Fridlund skulle starta ett lag som skulle spela morgonserierna på plastgräs. Han som är så morgontrött, dessutom.

Flera påtalade det orimliga i det hela, att artikeln är skriven av en okänd redaktionsmedlem som kan uttydas som ”aprilfisk” på franska, således att det måste röra sig om ett mer eller mindre tarvligt aprilskämt. Då var det redan för sent. Artikeln hade redan börjat leva sitt eget liv på internet, spreds och delades från Treriksröset till Smygehuk, ja, även utomlands.

Lokomotiv Bruna Stjärnan bara ett spratt på årets första aprildag?

Situationen blev ohållbar och vi som skriver för Hoyzernytt kände att detta äventyrade vår trovärdighet. Så här kommer pudeln: Förlåt oss för vårt tavliga aprilskämt, att vi skojade om nåt så pass känsligt och allvarligt att många kände sig förda bakom ljuset, sårade och förbannade. Vi lovar att inte göra om misstaget. I alla fall inte förrän nästa vår!