Inför Aprilcupen

Hoyzer deltar som bekant i Aprilcupen, där man framför allt kommer att ta chansen att spela ihop laget inför den annalkande seriestarten. Men mycket mer står på spel och tre av de fem övriga lagen är gamla bekantingar där Svarta Gamens lag har hämnd och revansch att kräva av samtliga

På lördag klockan 10.50 är det avspark i säsongens första tävlingsmatch på grus. Hoyzer hamnade i grupp två där även BK Planekonomi och STADEN placerades med lottens försyn. Båda gruppspelsmotståndarna är vana vid spel på plastgräs, vilket bara kommer att gynna Hoyzer på Långholmens mjälla grus. I den andra gruppen återfinns arrangörerna Partizan STHLM och Kontra STHLM, samt Spöket.

Hoyzer firar som bekant tio år som fotbollsklubb och det är svårt att tänka sig en finare start på jubileet än en cuptitel. Men vägen dit är lång och krokig, laget har inte hunnit särskilt långt i försäsongsförberedelserna och är i skrivande stund fortfarande under uppbyggnad. Frågetecknen är således många kring Svarta Gamens lag. Istället tittar vi lite närmare på motståndarna:

Av de två lag som lottats i Hoyzers grupp är BK Planekonomi ett plastlag som förra året slutade näst sist i Söndag Öster Division 2 med tre vinster, två oavgjorda och tolv förluster.

STADEN är ett morgonpiggt lag som förra säsongen tillbringade onsdagarna i svinottan på Tantos nylagda plast. Det blev en vinst och en slutlig sjundeplats i Södermalms morgonseries division 4.

I den andra gruppen huserar bekantingarna Partizan STHLM, som Hoyzer Boyz har mött tre gånger tidigare. Senast i sommarens Hoyzer Cup där vi vann gruppspelsmatchen för att totalt klappa ihop då vi möttes igen i semifinalen. Det vore minst sagt trevligt med revansch för den nesan…

Kontra STHLM har i teve (lite hårt) kallats Sveriges sämsta fotbollslag. 2006 delade Hoyzer Boyz faktiskt serie med detta gäng, ett år då Svarta Gamens mannar inte vann många matcher, troligen inte heller mot Kontra. 2014 spelade de i Södra division 8B där de slutade sexor.

Hoyzer spelade 2006 i samma division som Spöket, vilka vann serien. Nog för att det var enormt länge sedan, det har runnit mycket vatten under broarna, etc. Men om vi möts måste vi ta revansch för de två klara torskarna för nio år sedan. Hoyzer glömmer aldrig!

Här kan du läsa mer om Aprilcupen