Blir Hoyzer Årets korplag?

Imorgon tisdag avgörs vilka som bli Årets korplag 2015 och Hoyzer är ett lagen som har chansen att kamma hem den ärofyllda titeln.

På tisdagskvällen skall vinnaren i tävling Årets korplag koras, då Korpen Stockholm håller upptaktsträff på Colosseum inför hundratals korpenmedlemmar. Bland dem kommer Hoyzerspelarna Petra Åslund och Björnar Berger att vara lite extra förväntansfulla, då de ligger bakom Hoyzers film Med grus i hjärtat som är nominerad. Svarta Gamens lag kommer självklart med en bred delegation till upptaktsträffen med hopp om att ta hem titeln som definitivt skulle ge guldkant till klubbens tioårsjubileum. Vi tog tempen på Björnar Berger inför det olidligt spännande avgörandet.

Hur känns det att vara i ”final” i tävlingen Årets korplag?
– Det är lite förvånande, men väldigt kul. Att Hoyzer kan bli Årets korplag tycker jag ju inte är så konstig, men formatet gör ju att det mer är en tävling i filmproduktion, något som ju gör det hela mer spännande.

Berätta om tanken bakom Hoyzers bidrag.
– Tanken var ju att vi ville göra typ en filmtrailer för en kommande dokumentär om Hoyzers kamp mot plastgräset. Att bara berätta historien om oss kändes inte så originellt, och det känns lite tjatigt att bara prata om forna bedrifter. Då tyckte vi det var mer spännande att berätta om vårt speciella förhållande till fotboll på grus och den högst reella kampen för att behålla gruset och möjligheten till spontanidrott.

Vad skulle det innebära för klubben om ni blir Årets korplag 2015?
– Vi har ju inte vunnit denna titel förut, så det är klart vi är väldigt sugna på den. Det skulle vara en grymt bra start på säsongen!

Hur skulle du värdera titeln jämfört med andra framgångar i klubbens historia?
– Den skulle nog hänga rätt högt. Om vi vinner är det ju en bekräftelse på att vi fortfarande gör ett bra jobb i och kring laget. Om vi inte vinner kommer vi nog ändå tycka att vi är bäst och att de andra inte fattar grejen.

Vad ger du er för chanser?
– Några av de andra bidragen är ju väldig bra gjorda och det känns lite som vi måste hoppas på en jury där man ser lite förbi det rent tekniska. Men jag känner vi nog är hyfsad starka i vårt koncept och därför har en möjlighet.

Här kan du se de nominerade bidragen till Årets korplag 2015!