Onsdagar blir Hoyzerdagar

Då Korpen släppte sin serieindelning stod det genast klart att både Hoyzers Girlz och Boyz spelar på onsdagskvällar, ett par rejäla snedträffar ifrån stamhaket Mickel Räv. Således upplagt för Hoyzerkalabalik varje lillördag – perfekt för klubbens tioårsjubileum!

Fjolåret innehöll som bekant både sportsliga toppar och djupa dalar för Svarta Gamens lag. Hoyzer Girlz var inblandade i toppstriden efter en stark period, som dock följdes av en svagare och man var rentav inblandade i bottenstriden när ett par omgångar återstod. Till slut säkrade man kontraktet på målskillnad och spelar också 2015 i Dam Söder division 1 på Västboda bollplan. Där får man stångas mot Jantelaget, Runa BK, The Thunderballs, Heineken United, Rosa Tantern, Team Ernst & Young och Ulven Ladies. Kort och gott en spännande blandning av gamla rivaler och ett par nya bekantskaper.

Hoyzer Boyz gick efter en lovande start på säsongen 2014 in i en lång ökenvandring där framför allt målskyttet gick i stå. Drygt fyra månader förflöt mellan vårens sista seger och höstens första. Men uppryckningen i avslutningen innebar att Svarta Gamens herrar till slut knep fjärdeplatsen. Därför var det många som lyfte på ögonbrynen då det visade sig att Hoyzer Boyz till denna säsong flyttats ner i femman. Var detta en retroaktiv degradering för floppsäsongen 2013 då man slutade som nästjumbo i fyran?

Nej, ett snabbt samtal med Korpens fotbollsgeneral Henrik Teljfors ger vid handen att Hoyzers starka koppling till Hökarängens grus varit avgörande. Alternativet hade varit att man fått flytta till Hagsätra IP och spelat varierande sena måndagar eller torsdagar. Serien kan bli rätt så tuff, med tre lag som flyttats upp från klara seriesegrar. Motståndarna är: Storfors Wanderers, Örbys Finest, LPM, IFK Lasse Kinch, VM94, Mellangårda BK och Team Fabulator, där de sistnämnda är det enda lag man tidigare har mött, med blandade resultat.

Redaktionen har anledning att återkomma med en fördjupad scouting av motståndarna, men spontant känns upplägget med en gemensam speldag klockren, i synnerhet då både Girlz och Boyz har gångavstånd till varandras matcher och framför allt vattenhålet, tillika huvudsponsorn Mickel Räv. Seriepremiären blir sannolikt den 6 maj. Det blir roliga onsdagar under jubileumssäsongen!