Hoyzer-målvaktens vredesutbrott mot handsk-sponsorn

Ett vredesutbrott efter helgens cupspel har fått rykten om en möjlig schism mellan Johan Javelius och handsk-sponsorn Reusch att börja florera.

Den vanligtvis lugne målvakten ska enligt uppgifter inifrån klubben ha rivit ner en sponsor-affisch på märkets senaste handske. Efteråt ska han ha uttryckt starkt kritiska kommentarer om handskarnas bollfångande kvaliteter.

Händelseförloppet ska ha utspelat sig efter klubbens tredjeplacering i Aprilcupen 2015. Det plötsliga känsloutbrottet spekuleras vara en reaktion på några av de mål som släpptes in i cupens semifinal.

Klubbdirektör Andreas Backlund skrattar lite när vi ringer upp.

”Först och främst vill jag nyansera beskrivningen av det som en schism. Jag vet att Johan är mån om sin utrustning och han för en aktiv dialog, inte bara med sin handsk-sponsor, om hur utrustningen ska kunna bli bättre från match till match.”

Enligt ett pressmeddelande från Resuch verkar sponsorn också ta uppgifterna med ro.

”Reusch har alltid gjort produkter för elitidrottare med höga krav på kvalitet och funktion. Vi är och förblir stolta över att ha Johan Javelius som ambassadör för vårt varumärke.”

Johan Javelius har inte gått att nå för en kommentar.