Nära men ingen cigarr

För andra gången på en vecka gick Svarta Gamens lag Hoyzer miste om en titel som var inom räckhåll. När Årets korplag skulle utnämnas på Korpens upptaktsträff var Hoyzers bidrag en av finalisterna, men liksom i Aprilcupen fick man nöja sig med en plats bland de tre bästa.

Det var på Korpen Stockholms upptaktsträff som Årets korplag skulle krönas. Hoyzer var tillsammans med Kookaburra IK och AllaVii STHLM finalister till den tunga titeln och förväntningarna var såklart skyhöga. Några sena avhopp gjorde att Svarta Gamens delegation stannade på 11 deltagare som tog en strategisk plats nära scenen.

Kvällens konferencier, fotbollskommentatorn Niklas Holmgren, kom helt snett in efter att fotbollsgeneralen Henrik Teljfors berättat om Korpens arbete för att lyfta fram tjejerna, och lyckades värka ur sig ett par meningar som både osade grabbig gubbighet och tunnelseende heteronormativitet. Att nya sponsorn Dove dessutom placerat prover med duschkräm för herrar på borden gjorde ännu mera skada på Korpens normkritiska profil.

Lite tekniskt strul med projektionen på scenen gjorde att den observante redan på förhand fick vinnaren i tävlingen avslöjad för sig, så stämningen sjönk som en sten vid Hoyzerbordet långt innan det var dags att avslöja att Kookaburra IK utnämnts till Årets korplag 2015. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera, men i Hoyzerdelegationen rådde det föga förvånande konsensus kring att ”fel låt vann”.

Bägge konkurrenterna hade snygga och välgjorda bidrag, men Hoyzers filmklippare och manusförfattare, tillika filmvetare, Petra Åslund var ändå lite besviken:
– Jag tycker att vi har något som de andra bidragen saknar: ett narrativ.

Bjørnar Berger som stått för det mesta av filmandet var redan innan upptaktsträffen inne på ett liknande spår.
– Några av de andra bidragen är ju väldig bra gjorda och det känns lite som vi måste hoppas på en jury där man ser lite förbi det rent tekniska.

Uppgivet konstaterades att Hoyzer fått en tung start på försäsongen, med två missade titlar inom loppet av ett par dagar. Frågan var vad man skulle försöka vinna nu.
– Vi kanske ska försöka vinna en match, föreslog Hoyzer Boyz målvakt Johan Javelius lakoniskt, och kanske blir detta tändvätskan som behövs för ta steget ut som vinnarlag inför årets säsong. Det är inte lika kul att vara ett förlorande lag när man är så pass dåliga förlorare!