En titt på Hoyzer Boyz serie

I söndags släpptes Korpens serieindelning och det stod dessutom klart att både Hoyzers dam- och herrlag spelar onsdagar med start den sjätte maj. Vi har tittat lite närmre på motståndarna och börjar med Hoyzer Boyz serie.

Ny säsong brukar innebära en del nya bekantskaper, både inom gruppen och de laget skall möta. I Hoyzer Boyz fall blev det en hel drös lag man aldrig tidigare träffat på i fotbollssammanhang. Som vi berättade tidigare blev Svarta Gamens herrar ”nerflyttade” till division fem för att få stanna på Hökis grus nära stamhaket Mickel Räv. Nu verkar detta knappast innebära någon lättare serie. Snarare tvärtom; tre av de sju motståndarlagen joggade hem sina respektive serier föregående säsong, vilket borgar för tuffa uppgifter för ett Hoyzer som har fått kämpa kring det nedre strecket sedan uppflyttningen till följd av seriesegern 2012. Nåväl, vi tittar väl lite närmre på lagen som ska utmana Hoyzer Boyz under säsongen 2015.

Storfors Wanderers
Vad finns att säga om detta lag? Inte mycket mer än att de spelar i blått och förra säsongen slutade på en fjärdeplats i division 5B. Efter gedigen research och gammaldags journalistiskt grävande hittar vi inte mer än en spelarblogg skriven på… värmländska? Ingen google translate i världen kan avkoda denna fonetiska mumbojumbo. Vi får fråga vår Karlstadsimport Michelle Edgren om hjälp. Kanske finns det nåt där av värde att ta i beaktning inför dubbelmötet med Wanderers.

Örbys Finest
En klubb skapad 2011 som ohotat vann div 6B ifjol. De ståtar med en intern blodliga som, enligt utsago, skapas för att tycka synd om varandra inom laget. På deras hemsida bjussas det på lite taktiktips om hur de vill formera sig i defensiven – en nöt för coach Knopff att knäcka. Om det nu inte bara rör sig om en skenmanöver: Örbys Finest spelar i röda matchställ.

VM94
Lagnamnet talar till sentimentalitet och nostalgi för oss som var gamla nog att uppleva VM i USA den där sommaren för jättelänge sen. Korplaget med samma namn spelar såklart i blågult och vann 7B överlägset utan en enda förlust. Blir förmodligen ett topplag och en rejäl utmaning för Svarta Gamens gäng, men vi låter oss inte skrämmas av varken känslomässiga sympatier eller forna bedrifter.

Team Fabulator
Grundade så sent som 2004 och delade serie med Hoyzer 2005, men 90-talet ringde och ville ha tillbaks sin ”hemmasida”. Har dock genomgått någon sorts generationsväxling som höjt kvaliteten avsevärt sedan lagen senast delade serie. Loserlaget Hoyzer Plazt åkte på dubbeltorsk i inomhusserien där Fabulator slutade tvåa. 2014 blev det på en fjärdeplats i division 6B. Verkar i grunden ha en skön inställning med citat som ”Det är med otvättade tröjor som med alkohol. Det finns en brytpunkt när det positiva vänder i sin motsats.”  Fabulator har spelat med gula tröjor sedan tidernas begynnelse, men obekräftade uppgifter ger vid handen att det kan bli tal om att spela i rött till säsongen.

IFK Lasse Kinch
“Ja, nu har han upptäckt hur roligt det är att leka med den lilla saken… bollen alltså!” Nog minns vi sportjournalisten Lasse Kinch, om inte annat för hans felsägningar och grodor. Korplaget IFK Lasse Kinch har dock hittills gjort mindre avtryck för eftervärlden. Klart är att de spelar i blått och slutade på femte plats i division 6B ifjol.

LPM
Den spontana tanken är att detta är ett trist företags- eller sponsorslag, men lite efterforskningar ger för handen att LPM inte alls är en stor leverantörer av potatisutsäde, vilket en första google-sökning gör gällande. Namnet ska uttydas som ”Lita På Målvakt”. De spelar i röda matchställ och är ett av tre lag som förra säsongen spelade i division 6B, där de slutade treor.

Mellangårda BK
Vi går inte närmare in på vart Mellangårda ligger rent geografiskt, men de vann div 9A utan att förlora en match. Trots att det är svårt att värdera bedriften så långt ner i seriesystemet är de nog en av toppfavoriterna i serien. Det är alltid en prestation att vinna en serie, vilket Hoyzer Boyz är väl medvetna om. Mellangårda BK spelar i svart.