Hoyzer söker tröjsponsor

Idag vid middagstid klubbades beslutet igenom att Hoyzer ska skaffa nya matchställ. De modeller som köptes in för drygt två år sedan har gått ur produktion, samtidigt klubben gärna vill vara lite extra fina när de firar tioårsjubileum. Det man ännu inte har löst är finansieringen.

Hoyzer Boyz lagledare Carlis Fridlund sitter med i den projektgrupp som har hand om lagprodukter och klubbens visuella profil:
– Beslutet är fattat och det är dags för nya matchställ. Vi vet ännu inte vilket märke eller vilken modell vi kommer satsa på. Inte heller hur inköpet skall finansieras. Det kan rentav bli så illa att spelarna själva får bekosta sina matchställ. Vi får kolla runt och snacka med de sponsorer vi har, men under fjolåret var vårt stamhak Mickel Räv ensamma att som extern finansiär stötta klubben ekonomiskt.

Det går som bekant mode i matchtröjor, modeller kommer och går, vilket gjort att det inte längre går att köpa in det Pumaställ som Hoyzer burit de senaste två säsongerna. Å andra sidan är det normalt i den stora sportvärlden att byta matchställ vartannat år, och en storklubb som Hoyzer vill inte gärna vara sämre. I synnerhet som man bär upp ett av korpvärldens starkaste varumärken och dessutom officiellt har Sveriges snyggaste klubbmärke, exponering som såklart kan vara värdefull för presumtiva sponsorer.

Nu kan det alltså bli fråga om att ta in en sponsor för att åtminstone delfinansiera ett nytt förstaställ både för herr- och damlaget.
– Vi måste titta på alla möjligheter och vända på varenda krona. Man vill ju inte gärna se ut som Elfsborg som totalt förstört sina matchtröjor med tusen olika reklamtryck, men nog är det förhandlingsbart med exponering på våra matchställ. Vi utesluter ingenting, avslutar Fridlund.